Nyní musí každý hráč předvést svou nejsilnější stránku, říká před semifinále Ondřej Kašpárek

Po vítězném čtvrtfinále je tu opět další výzva v podobě semifinále. Naším soupeřem je Boleslav, se kterou jsme se v semifinále potkali naposledy v sezoně 2017/2018. Tehdy Boleslav postoupila v nejkratším možném čase za stavu 4:0 na zápasy. ,,Dnes jsme ale úplně na jiné úrovni, jsme mnohem silněší a díky pravidelné účasti v semifinále máme zkušenosti, které v letošním semifinále zúročíme," nepochybuje hlavní trenér Sparty Ondřej Kašpárek.

17. březen 2022
Nyní musí každý hráč předvést svou nejsilnější stránku, říká před semifinále Ondřej Kašpárek

Sparta si letošní čtvrtfinálový souboj proti Bohemians netradičně prodloužila. Za stavu 3:0 na zápasy si sparťané sérii zkomplikovali a série musela pokračovat až do šestého utkání, které nakonec tým z Podvinného mlýna zvládl v samostatných nájezdech. Jednalo se tak o čtrtý postup do semifinále v řadě. ,,Sérii s Bohemkou jsme si udělali složitou a náročnou jen my sami. Za stavu 3:0 jsme výrazně polevili a nechali Bohemku dva zápasy vyhrát. Čtvrtfinále je ale minulost a my už se plně koncentrujeme na Boleslav," hodnotí zpětně čtvrtfinálovou sérii Kašpárek. 

,,Boleslav vnímám jako tradičního účastníka Superfinále posledních let. Je to ambiciózní tým s dobrým zázemím, který však v posledním roce prochází velmi výraznou obměnou v podobě mladých chlapců," říká svůj pohled na semifinálového soupeře hlavní trenér Sparty a dodává, co bude v semifinále rozhodovat. ,,Každý náš hráč musí v semifinále předvést svou nejsilnější stránku. Je to playoff, říkat si můžeme co chceme, rozhodovat bude nasazení na hřišti a zápal pro výhru. To my rozhodně máme."

Boleslav v sérii s Libercem nepředváděla výkon, který by chtěla. Liberec se na Boleslav dobře připravil a třetí zápas dokonce dovedl do prodloužení. I přes nejedno vyrovnané utkání Boleslav ovládla sérii v poměru 4:0 na zápasy. ,,Upřímně jsem ze série Boleslav - Liberec neviděl ani jednu minutu. Není pro mě důležité, co Boleslav předváděla ve čtvrtfinále, zajímá mě, co bude Boleslav hrát s námi v semifinále," komentuje čtvrtfinálovou sérii soupeře Kašpárek. 

Sparta je za posledních pět let sice pravidelným účastníkem semifinálových bojů, nikdy se jí ale přes semifinále přejít nepodařilo. Změníte v semifinále něco? ,,Sparta se mění každým zápasem, nechte se překvapit," uzavírá rozhovor hlavní trenér Sparty Ondřej Kašpárek a dodává vzkaz fanouškům. ,,Jste nejlepší v republice a my hrajeme hlavně za vás, hrajeme za celou Spartu!

První a druhé utkání semifinále odehrajeme na půdě Boleslavi už tento víkend. V sobotu od 18:00 a v neděli od 17:00 v MSH Mladá Boleslav. Vstupenky si můžete zajistit v předprodeji v síti Ticketportal. Třetí a čtvrté semifinále odehrajeme doma v UNYP ARENĚ v sobotu 26.3. v 19:30 a v neděli 27.3. od 18:30.

Těšíme se na vaši podporu! #ZaCelouSpartu

Dále čtěte