Sparta je v semifinále! Vítězný nájezd vstřelil Radim Křenek

Dramatická čtvrtfinálová série proti FbŠ Bohemians je u konce. Ve vyrovnaném šestém čtvrtfinále Sparta zvládla rozhodující samostatné nájezdy a oslavila tak postup do semifinále, které se hraje už příští týden. Semifinálovou sérii budeme začínat na půdě soupeře, kterého se dozvíme dnes večer.

Muži A | 13. březen 2022
Sparta je v semifinále! Vítězný nájezd vstřelil Radim Křenek

Po třech vítězných úvodních duelech se zdálo, že čtvrtá výhra bude už jen "formalita". Bohemians se ale nevzdali a rozhodli se Spartu potrápit. Třetí i čtvrté čtvrtfinále Bohemka vždy vyhrála v prodloužení a nechybělo moc, aby se stejný průběh konal i v šestém utkání série.

Oproti předchozím utkáním se jednalo o velmi opatrný zápas, nikdo nechtěl udělat chybu, která by soupeře poslala do výrazného vedení. První branku zápasu vstřelil tradiční střelec klokanů Buršík. Sparta dokázala odpovědět v přesilové hře po trefě Ujhelyiho a do šaten se odcházelo za nerozhodného stavu 1:1. Druhá třetina se nesla takřka ve stejném duchu, Sparta měla více gólových situací a jednu z nich vytěžil Jakub Kolstrunk, který se zapsal mezi první střelce druhé třetiny. Ke smůle Sparty dokázal odpovědět opět Buršík a nerozhodný stav tedy trval dále. 

Po gólu Bartoše už všichni Sparťané doufali, že to je právě ten gól, který nás posune do semifinále. V závěru utkání změnil průběh posledních minut ještě Forman, který využil přesilovku a s odvolaným brankářem vstřelil gól v situaci 6 na 4. Stejně jako čtvrté a páte čtvrtfinále, také to šesté dospělo do prodloužení za stavu 3:3. Nyní si Sparta už prodloužení pohlídala a v samostatných nájezdech rozhodla o postupu do semifinále. Mezi nájezdové střelce se zapsal kapitán Milan Garčar a obránce Radim Křenek. Poslední z nájezdů chytil skvělý Martin Beneš, který si následně užil skvělou oslavu před kamerami ČT sport. 

Semifinále je na programu již příští víkend, sérii začneme na půdě soupeře, kterého se dozvíme dnes večer. Budeme vás obratem informovat na našich sociálních sítích.

Dále čtěte