Junioři ukázali na Bohemku. ,,Soupeře si zvolil shodně celý tým," říká Marek Vojta

Zatímco muži mají čtvrtfinálovou sérii proti Bohemians rozehranou za stavu 3:2, junioři své playoff zahájí až tento víkend. Našim juniorům bude v osmifinále play off soupeřem také Bohemka, kterou si tým do úvodu play off ve shodě zvolil. ,,Mohli jsme volit slabšího soupeře, ale pro náš rozvoj potřebujeme náročné zápasy," říká před playoff juniorů hlavní trenér Marek Vojta.

U19 "A" | 11. březen 2022
Junioři ukázali na Bohemku. ,,Soupeře si zvolil shodně celý tým,

Sparťanští junioři zakončili základní část CE ligy juniorů na šestém místě. Ne příliš výsledkově vyrovnané výkony juniorského týmu ke konci základní části gradovaly a Sparťané dokázali porazit také týmy z vrchu tabulky, včetně vítěze základní části - Vítkovice. O víkendu junioři zahájí osmifinálový zápas proti Bohemians domácím utkáním v Aréně Barrandov. ,,Soupeře si zvolil ve shodě celý tým. Mohli jsme volit slabšího soupeře, ale potřebujeme pro rozvoj náročné zápasy. Chtěli jsme zápasy, které pro nás budou výzvou vydat ze sebe individuálně dovednostní maximum a zároveň budou mít velké nároky na týmové pojetí hry," říká důvody volby soupeře hlavní trenér juniorů Marek Vojta.

Jaké cíle mají junioři v letošních vyřazovacích bojích? ,,Chceme jít s pokorou zápas od zápasu. Víme, že jsme byli v základní části schopni herně se rovnat nebo minimálně v částech zápasů přehrávat kohokoliv ze soupeřů. Jsme na play-off dobře připraveni a půjdeme do všech momentů poctivě," říká rozvážně hlavní trenér a vyzdvihuje hlavní body, na které se tým chce soustředit. ,,Soustředit se budeme na stejné oblasti naší hry jako po celou sezónu. Budeme chtít výrazně spolupracovat v útoku i obraně ve velké intenzitě. Zároveň bude mít hra v play-off ještě větší nároky na chuť a odvahu sebeprosazení se. Potřebujeme, aby tady rostli hráči, jenž si vezmou klíčové momenty zápasu a budou se snažit o rozdílové řešení," vyzdvihuje hlavní cíle Marek Vojta.

Osmifinále play off juniorů začíná už tuto sobotu od 19:15 v Aréně Barrandov. Další utkání je na programu hned v neděli na půdě Bohemky. Případné třetí utkání odehrají junioři ve středu 16.3. opět doma. 

Dále čtěte