Série s Bohemians spěje do šestého zápasu, ten je na programu v sobotu

Sparta ve svém pátém čtvrtfinálovém utkání zažila podobnou situaci jako při čtvrtém duelu proti pražskému rivalovi FbŠ Bohemians. Ve čtvrtečním utkání sice Bohemka nevedla o čtyři branky jako v předchozím utkání, ale opět dokázala zvítězit v prodloužení a vynutit si tak šestý zápas série.

11. březen 2022
Série s Bohemians spěje do šestého zápasu, ten je na programu v sobotu

Jednobrankové vedení Bohemky ze třetí minuty zápasu rychle smazali Pruner s Kolstrunkem, kteří v první polovině úvodních dvaceti minut zařídili obrat a zároveň vedení 2:1. Po vyloučení Josefa Juhy Bohemka srovnala na 2:2 po trefě Maliče a minutu na to přidal branku Růžek. Během první třetiny jsme tak viděli celkem pět branek, tři do sítě Sparty a pouze dvě na polovině Bohemky.

Ve druhé třetině asi nikdo nečekal bezbrankový stav. Skóre z první třetiny se nezměnilo i přes to, že se oba týmy dostávaly do velmi dobrých gólových situací.

Třetí třetina měla rozhodnout o ukončení série, alespoň to si většina fanoušků v UNYP ARENĚ přála. Od 44. do 47. minuty padly celkem čtyři branky. Nejdříve srovnal Čermák na 3:3, následně Buršík navýšil na 4:3 pro Bohemku. V čase 45:28 srovnal opět Křenek a o minutu později zvyšoval opět Buršík. Bohemka chtěla uhájit těsné vedení 5:4, to by ale nesměla přijít velká šance pro Zouzala a Garčara, kteří situaci 2 na 2 vyřešili bravůrně a Gary poslal Spartu přesně 16 vteřin před koncem do prodloužení. Posledních 10 minut hry jsme viděli šance na obou stranách, ta rozhodující přišla z čepele Šebka, který se od mantinelu vymanil mezi Sparťany a přesnou střelou rozhodl o prodloužení série na 6 zápasů.

Šesté čtvrtfinále odehrajeme před televizními kamerami v sobotu v 20:15 v UNYP ARENĚ. Dorazte nás podpořit! 

Dále čtěte