Historicky první play off pro Sparta Girls!

Po dohrání základní části 1. ligy žen se sparťanky umístily na 6. místě tabulky, čímž si splnily svůj cíl do sezóny, a jejich soupeřem pro 1. kolo play off se tak stal tým Rudý Dračice Mladých Nadějí Týn.

Ženy | 2. březen 2022
Historicky první play off pro Sparta Girls!

První bitva se odehrála v domácím prostředí Arény Barrandov a napětí bylo cítit ve vzduchu. Bojovná atmosféra byla podtržena červeným osvětlením a po odhodlaném nástupu a pokřicích zakřičených z plných plic muselo být všem divákům jasné, jak vyhrocené utkání bude. Vstup do utkání se pro Sparta Girls nevyvíjel dobře a po první třetině odcházely do šatny za stavu 0:2. Po přestávce prolomila střeleckou smůlu domácích Jasanová, která tak upravila skóre na 1:2. V hale to vřelo, hlasitá podpora jak přítomných fanoušků, tak střídačky domácích hnala hráčky kupředu, a nakonec se jim podařilo Týn překonat 5:2 a radostně tak zahájiliy sérii.

„Sobotní zápas měl snad vše. Spoustu emocí, vyloučení a také velké obsazení diváků, na které nejsme tolik zvyklé. Do první třetiny jsme nevkročily úplně dobře, ale vedení se naštěstí během zápasu otočilo na naší stanu. Myslím si, že to byl pro spoustu holek od nás z týmu první takhle velký zážitek a je určitě dobré si to prožít. Jsem ráda za odmakaný výkon celého týmu a první výhru v play off.“

Klára Jasanová (hráčka utkání)

Další den se Sparta Girls vydaly na odvetu do Týna nad Vltavou, kde už to holky dobře znaly po vzájemných utkáních. Tribuny praskaly ve švech, po celé hale se rozléhalo skandování, bubnování, podporování, a na hřišti tak nebylo slyšet vlastního slova. První branka utkání opět patřila Dračicím a sparťanky musely ztrátu dohánět. Zápas byl relativně dlouhou dobu vyrovnaný a skóre bylo jako na houpačce. V závěrečné třetině se projevila mentální síla a dobrá fyzička, díky čemuž začaly Spartagirls ovládat zápas a radost se linula sparťanskou střídačkou. Zápas skončil 8:3 a Spartagirls postupují do 2. kola play off. 

Tímto bychom vás chtěli srdečně pozvat na zápasy 2. kola, kde se Sparta utká s pražským SKV: Rieger aréna na Vinohradech 4. března a doma v Aréně Barrandov 6. března od 18:00. 

Autorka článku: Lucie Zemanová.

Dále čtěte