Úžasná podpora fanoušků na Tatran nestačila, nyní vyhlížíme soupeře do playoff

Pražskému derby Sparta - Tatran předcházel nedělní turnaj pořádaný pro děti z florbalových kroužků Sparta Kids, které organizujeme na základních školách. Rekordní účast na dětském turnaji přispěla k dosavadní rekordní návštěvě této sezony. Utkání sledovalo fantastických 526 fanoušků, kteří hnali Spartu za vítězstvím. Tatran zápas ale zvládl lépe a zaslouženě v UNYP ARENĚ vyhrál.

Muži A | 14. únor 2022
Úžasná podpora fanoušků na Tatran nestačila, nyní vyhlížíme soupeře do playoff

Už při nástupu obou týmů bylo vidět, že o atmosféru nouze nebude. Fanoušci v publiku, společně se sparťanským kotlem, hnali Spartu za vítězstvím od prvních minut zápasu. Hned v úvodu si Sparta vypracovala několik šancí, ale k proměnění gólových situací vždy kousek chyběl.  První branka zápasu přišla z čepele Tatranu, který tak zabrzdil dobře rozjetou Spartu. 

Ve druhé třetině to byl opět Tatran, který proměňoval gólové situace za záda Martina Beneše. Sparta dokázala vsřelit branku až za stavu 3:0 pro Tatran. Skvělou přihrávku naservíroval Ujhelyi Koširovi a ten vymetl horní část branky Kříže. Gól Košira se zdál být tím pravým kontaktním gólem pro zahájení stíhací jízdy, jenže to by nesměla přijít čtvrtá branka Tatranu, která uzavřela druhou třetinu. 

(O první a druhé přestávce proběhlo předávání medailí za turnaj Sparta Kids)


Definitivní zlom přišel na začátku třetí třetiny, kdy Tatran odskočil na 5:1 při hře 4 na 4 a následně využil přesilovou hru 5 na 3 a potvrdil vedení šestou vstřelenou brankou. Sparťané se ještě dokázali nadechnout a rozjásat zaplněnou UNYP ARENU po střelách Ujhelyiho a Čermáka, kteří tak snížili na 3:6. Tatran ale opět odpověděl a tak jsme se dočkali až konečného výsledku 4:8. Rozhodně musíme poděkovat fanouškům a zejména našemu fanklubu, který se postaral o skvělou atmosféru po celou dobu utkání.

(Utkání proti Tatranu sledoval z tribuny také Radim Křenek s Jakubem Kolstrunkem a Kristiánem Kozákem, které do zápasu nepustilo aktuální zranění, které by ale do playoff mělo odeznít).

Základní část jsme zakončili na čtvrtém místě. Nyní čekáme na výsledek předkola playoff, ve kterém uvidíme Black Angels proti Otrokovicím a Ostravu proti Liberci. Vítězové tohoto duelu uzavřou kompletní osmičku pro vyřazovací boje 2022. Playoff se roztáčí 26. února. Začínat budeme doma a tak se na vás budeme opět těšit! 

Dále čtěte