Derby patří Spartě! Bohemce jsme nasázeli devět branek před televizními obrazovkami

Atraktivní pražské derby je za námi, radost měli hlavně sparťanští fanoušci a diváci u televizních obrazovek se rozhodně nenudili. K vidění bylo celkem dvanáct gólů, přičemž hned devět skončilo v brance Bohemians. Poděkovat musíme také fanouškům, kteří v UNYP ARENĚ vytvořili fantastickou atmosféru a zejména domácí fanoušci vyburcovali svůj tým k vysoké výhře.

Muži A | 21. prosinec 2021
Derby patří Spartě! Bohemce jsme nasázeli devět branek před televizními obrazovkami

Snad žádný florbalový fanoušek nepohrdne atraktivním pražským derby mezi Spartou a Bohemkou, což se také odráželo na vysoké návštěvnosti utkání v UNYP ARENĚ, kam dorazilo přes 400 fanoušků, převážně z domácího týmu. Úvod utkání snad nemohl začít lépe, emoce na hřišti rozdmýchal Josef Juha přesnou trefou k tyči přímo před střídačkou hostujících klokanů a otevřel tak gólový účet Sparty. Druhou branku zápasu přidala Bohemka a ve třinácté minutě byl stav znovu nerozhodný 1:1. Před ukončením první třetiny se ještě trefil Mikuláš Krbec a od této doby už Sparta v utkání pouze vedla.

Druhá třetina byla z pohledu vstřelených branek nejslabší, domácí fanoušci ale museli být spokojeni. Na 3:1 vstřelil gól Matěj Pruner a pouhých třináct vteřin později skóroval z výběhu Robert Košir (4:1). 

Pohodlné vedení navýšil ve třetí třetině Zeman, dále pak také Marek Zouzal a Matěj Čermák po parádním výhozu Martina Beneše. Bohemka se ještě stihla odhodlat ke hře v šesti, z hráčské převahy ale vydolovala pouhou jednu branku a Sparta tak měla možnost zaútočit na metu deseti vstřelených branek, nakonec jich klokanům nastřílela "jen" devět a jasně tak ovládla pražské derby.

Poslední utkání roku 2021 odehraje Sparta už zítra - ve středu 22. prosince od 19:15 proti Black Angles opět v UNYP ARENĚ.

ONLINE PROGRAM UTKÁNÍ 

Dále čtěte