Sparťané jedou na domácí Euro Floorball Tour v Plzni a 6 Nations Challenge na Slovensku

V termínu 15.-17. října proběhne domácí mužské a juniorské Euro Floorball Tour v Plzni, ve stejném termínu proběhne na Slovensku 6 Nations Challenge. Sparta bude mít výrazné zastoupení na všech třech turnajích a pro některé hráče se bude jednat o premiérový reprezentační turnaj.

Muži A, U19 "A" | 13. říjen 2021
Sparťané jedou na domácí Euro Floorball Tour v Plzni a 6 Nations Challenge na Slovensku

Mužská reprezentace nastoupí v rámci domácího Euro Floorball Tour postupně v jednotlivých dnech proti Švýcarsku, Švédsku a Finsku. V nominaci Petriho Kettunena se objevili také lídři Sparťanského kádru Mikuláš Krbec a Martin Beneš. Oba se na reprezentační akci těší, o to více, když se bude jednat o domácí fanouškovskou atmosféru. ,,Na zápasy proti nejlepším týmům světa se velmi těším. Každá reprezentační akce je pro mě výbornou možností na sobě dále florbalově pracovat," říká gólman a opora národního týmu Martin Beneš. Mikuláš Krbec se těší na každou reprezentační akci. ,,Vždy je pro mě čest reprezentovat naší zemi na mezinárodních akcích. Dva roky jsme čekali a konečně je to tady. Očekávám tvrdý a rychlý florbal v domácím prostředí. Už se nemůžu dočkat," dodává vysoký útočník.

(Mikuláš Krbec s číslem 6 na dresu při oslavách gólu do branky Slovenska)

O hráče navíc uvidíme v národním týmu juniorů, kam si vysloužil nominaci Adam Kuchynka, Jakub Mühlfait a gólman Viktor Hejna. Pro Jakuba a Viktora se jedná o premiérovou účast na reprezentačním turnaji. Oba neskrývají své nadšení. ,,Nominace na EFT mě určitě velmi potěšila. Každý den co se nominace blížila, jsem netrpělivě sledoval Instagram Českého florbalu. Moc se na domácí EFT těším a doufám v osvědčené české fanouškovství. Jsem velmi zvědavý na nově složený tým plný talentů, ze kterých už většina řádí v Superlize. Já osobně se cítím před akcí velmi dobře a těším se na novou velkou výzvu. Reprezentovat svoji zemi byl pro mě vždy velký sen a nyní je to tady," říká ke své účasti na EFT Sparťan Jakub Mühlfait. 

(Jakub Mühlfait po zisku stříbrné medaile na Czech Open 2021)

Brankář Viktor Hejna dodává: ,,Na Euro Floorball Tour se těším, je to pro mě splněný sen. Věřím, že si turnaj užiji a že ukážeme dobrý týmový výkon." Adam Kuchynka už do reprezentace v minulých letech nakoukl. V sezoně 2019/2020 se účastnil EFT ve Finsku, má tedy představu, v jaké atmosféře se turnaj odehrává. ,,Vážím si toho, že jsem dostal pozvánku do reprezentace. Je to moje druhé EFT a moc těším, bude to pro tým první společná zkušenost a velká výzva, zahrajeme si proti nejlepším juniorským hráčům světa. Věřím, že si kromě zkušeností připíšeme i výhry v turnaji. Určitě nám pomůže i domácí prostředí a fanoušci,"  říká natěšeně Sparťanský talent. U juniorské reprezentace uvidíme také stejný realizační tým, který vedl tým na domácím šampionátu v Brně, v pozici hlavního trenéra nadále zůstal Jaroslav Berka, asistentem zůstává Marek Vojta a o kondici se bude i nadále starat Jan Hejný. 

(Viktor Hejna ve finále Czech Open 2021)

(Adam Kuchynka v Superligovém utkání proti Sokoli Pardubice)

Další trio našeho mužského týmu míří na turnaj 6 Nations Challenge, které se odehraje ve stejném termínu na Slovensku. Svou zemi bude reprezentovat obránce Kristián Kozák a útočníci Lukáš Ujhelyi a Michal Pažák. Slováky čeká duel proti Německu a Polsku. ,,Na 6 Nation Floorball Challenge sa veľmi teším a najviac určitě na zápasy s Nemeckom. Konečne si zmeriame sily so súperom, ktorý by nam mal od kvalifikácie najviac simulovať zápasy, v ktorých chceme podávať stabilné výkony a udržať ich v našej réžii. Taktiež sa teším na spoločný čas strávený v našej výbornej partii mojich slovenských bratov. Vždy je to obrovské potešenie ich stretnúť a veľká inšpirácia stráviť s nimi pár florbalových dní," říká kapitán slovenského národního týmu Michal Pažák. Slovenský rychlík Lukáš Ujhelyi přidává: ,,Čaká nás posledná ostrá príprava pred nadchádzajúcimi majstrovstvami, na ktoré sa chceme dobre naladiť. Naša hra a výkony sa zlepšujú každým zápasom, čo budeme chcieť potvrdiť. Tešíme sa na domáce publikum a príjemné prostredie pod Trenčianskym hradom." Posledním reprezentantem je Kristián Kozák. ,,Očakávam kvalitné zápasy, na ktoré sa veľmi tešíme. Je to posledný prípravný turnaj pred MS, ktorý nám veľa napovie, tak do toho dáme maximum."

(Sparťanské trio zachycené po vstřelené brance do sítě Česka, zleva Kristián Kozák, Lukáš Ujhelyi a s číslem 27 Michal Pažák)

Rozpis zápasů Euro Floorball Tour

Rozpis zápasů turnaje 6 Nations Challenge

Dále čtěte