Pražské derby ovládla Sparta, do branky Chodova dvakrát skóroval Mikuláš Krbec

Nedělní pražské derby nabídlo zajímavou podívanou a bohatou nadílku vín od vinařství Volavka, které se postaralo o premiérové Sparťanské vinobraní, které se stane tradicí domácího zápasu Sparty. Na samém začátku utkání fanoušci čekali na gólové příděly. Těch se dočkali až od poloviny utkání, kdy si gólový účet otevřela domácí Sparta. V derby nakonec padlo 11 branek, sedm za záda brankáře Šimůnka, pouze 4 branky obdržel domácí gólman Martin Beneš, který si za svůj perfektní výkon vysloužil cenu pro nejlepšího hráče utkání.

Muži A | 20. září 2021
Pražské derby ovládla Sparta, do branky Chodova dvakrát skóroval Mikuláš Krbec

Repríza posledního pohárového utkání proti Chodovu ukázala opět atraktivní florbal plný akcí a osobních soubojů, na které fanoušky bavilo koukat. První branku sice vstřelil Chodov už ve čtvrté minutě utkání, ještě v první třetině však odpověděl Zeman, který se z obrany rozběhl až do brankoviště a pohotovou přihrávku Kareše přesně sklepl k pravé tyčce gólmana Šimůnka. 

Zlom zápasu přišel ve 33. minutě, kdy domácí Sparťané odskočili na rozdíl tří branek a to v krátkém rozmezí pouhých čtyř minut. O velmi atraktivní podívanou pro fanoušky se postaral Marek Zouzal, který v trestném střílení prokázal obrovské sebevědomí a doslova "vykoupal" brankáře hostů. 

Čtyřbrankový náskok zajistil v úvodu třetí třetiny Radim Křenek. Chodovu v závěru utkání zbyla pouze šance zkusit hru v šesti, Sparta si ale koncentrovaným a sebevědomým výkonem došla pro domácí vítězství 7:4. Děkujeme všem 304 skvělým fanouškům za podporu a také chceme poděkovat rodinnému vinařství Volavka, které se postaralo o speciální program pro fanoušky v podobě Sparťanského vinobraní.  

Další utkání Spartu čeká doma, ale v pozici hosta, v UNYP ARENĚ odpořádají zápas Black Angels. Utkání začíná ve 16:00. Domácí utkání je na programu o státním svátku v úterý 28.9. od 18:00 proti Pardubicím.

Dále čtěte