V Brně to zacinkalo, nejlepší umístění vybojovaly Sparta Girls

Čtyřdenní turnaj na Brno Open Game je minulostí. V neděli se do Prahy vrátily všechny týmy Sparty a několik z nich s cennými kovy! Pojďme se podívat na shrnutí turnaje nejúspěšnějších sparťanských týmů.

V Brně to zacinkalo, nejlepší umístění vybojovaly Sparta Girls

Stříbrné mladší žákyně

Mladší žákyně vyrazily na turnaj do Brna ve své nejsilnější sestavě s dvěmi posilami z Mladé Boleslavi. V Brně se k týmu Sparta Girls připojily ještě tři hráčky z týmu Židenic. Účast na turnaji hodnotí trenérky Míša Tyllerová a Pavla Lišková. ,,Od prvního zápasu bylo vidět, že si holky s novými spoluhráčkami velmi dobře sedly a hned ve čtvrtek jsme zvítězily v prvních dvou zápasech základní skupiny. Do nadstavbové části jsme šly z druhého místa, kde nás čekal známý pražský celek Tatran Střešovice a poté domácí Hattrick Brno. Proti Tatranu jsme odehrály velmi vyrovnané utkání, které skončilo remízou 6:6. V sobotu ráno holky nejdříve regenerovaly v aquaparku v Kohoutovicích a poté v plné síle zvládly vyrovnané utkání proti Hattricku Brno - 8:7. Ve čtvrtfinále jsme porazily Bulldogs Brno 16:4, čímž holky potvrdily, že se chtějí porvat o nejvyšší příčky. V semifinále jsme opět narazily na Šumperk, který jsme ve skupině poraziliy 3:0, v semifinále jsme ale nic nepodcenily. Začátek byl velmi nervózní z obou stran, ale holky měly velkou motivaci v podobě finále! Na konci zápasu na tabuli svítil stav 4:0, vyhrály jsme a postupily do finále! Ve finále jsme narazily na FG Team, neboli na holky z Tigers a Chodova. Ve skupině nás sice porazily 6:0, chtěly jsme jim tedy prohru oplatit. Do zápasu jsme skočily po hlavě, hra měla vysoké tempo. Zápas jsme dovedly do nerozhodného stavu 4:4 a následovaly nájezdy. V nájezdech byl úspěšnější náš soupeř a my si z Brna odvezly stříbrné medaile. Holkám děkujeme za výkon a rodičům za skvělou podporu po celou dobu turnaje."

Bronzová přípravka

Přípravka získala bronz, na turnaji zaznamenala jedinou prohru a to v semifinále po samostatných nájezdech proti Vítkovicím. Turnaj hodnotí hlavní trenér nejmenších sparťanů Jan Marvánek. ,,Pro přípravku to byla první zkušenost s pětkovým florbalem, kde se ve velké míře projevovaly individuality, což je pro tuto kategorii naprosto přirozené a na naše děti byla opravdu radost koukat. Myslím si, že jim turnaj velmi prospěl i co se týká zvýšení psychické odolnosti a to díky vyrovnaným a vypjatým zápasům ve vyřazovací části. Vzpomínky na to, jak v přípravce vybojovaly bronzovou medaili na turnaji v Brně jim zůstanou v paměti navždy."

Bronzoví elévové

Elévové v čele s trenérem Radkem Križkem válcovali celý turnaj, nejtěžší utkání odehráli ve vyřazovacích bojích proti Vítkovicím, kdy otáčeli nepříznivý stav z 1:3 na konečných 6:4. Radek se s hráči rozloučil skvělým turnajem a bronzovou medailí na krku. ,,Vzhledem k tomu, že v týmu panovala nálada, která by se dala ohodnotit jako ráj na zemi, tak musím doslova říct, že tým šlapal jako dobře namazaný stroj. Díky tomuto atributu si dovolím tvrdit, že naše držení míčku bylo nadstandardní. Díky vysoké morálce a bojovnosti se dostavil neuvěřitelný úspěch akademie Podvinný Mlýn. Chtěl bych touto cestou poděkovat všem hráčům za předvedené výkony a doufám, že je budeme někdy moct opakovat."

Bronzoví starší žáci

Sbírku bronzových medailí uzavřeli starší žáci Yellow, které zastavili až Panthers Praha v samotném semifinále. Brněnský turnaj hodnotí hlavní trenér starších žáků Yellow Rudolf Javořík. ,,Do turnaje jsme postavili pod názvy Red a Yellow 2 vyrovnané týmy, které byly složené vždy z 12 hráčů a 2 brankářů. V prvních zápasech se na našich hráčích přeci jen projevila velká herní pauza a chvíli trvalo než si opět osvojili dlouhodobě budované herní návyky. Ve skupinové fázi turnaje si shodně připsali 7 bodů za 2 výhry, 1 remízu a 1 prohru, což v konečném součtu znamenalo 2. místo. Bohužel tým Red, postupně vinou zranění, přišel o 4 hráče, což mělo pro další vývoj turnaje velký vliv. Prvním kolem playoff obě mužstva prošla jako nůž máslem. Tým Red sužovaný nepřízní osudu bojoval, co to šlo, ale slabá koncovka byla důsledkem vypadnutí s FBC Liberec (3:4). Cesta Yellow týmu vyřazovací částí turnaje pokračovala přes FBC Skuteč, dále zvládla vynikající duel ve vynikající atmosféře s domácím Hattrickem Brno a dostala se až do závěrečné nedělní fáze, kde vyřadil pražské Black Angels. Stopku našemu týmu vystavili v semifinále turnaje až Panteři, kteří byli efektivnější v proměňování šancí. Ve skvělém světle se ukázali po dlouhé pauze všichni brankáři, obrana v čele s Vostřákem, Urychem či Miterou byla dostatečně důrazná dozadu a kreativní dopředu, týmy táhly svými góly osvědčení střelci Krejča, Janda, Novák. Co nás nejvíce trápilo, bylo proměňování vypracovaných šancí, kdy si troufám tvrdit, že v každém zápase jsme měli daleko více příležitostí než soupeři, bohužel většina zůstala po hříchu nevyužita."


Na závěr chceme poděkovat všem rodičům, kteří podporovali naše týmy po celou dobu turnaje. Moc děkujeme!

Dále čtěte