Doma budeme ještě silnější, zní z kabiny po úvodu semifinále

První dva zápasy semifinále playoff dopadly lépe pro Vítkovice, které na domácí palubovce dokázaly uhájit obě utkání velmi těsným výsledkem 7:6 a 6:4. Sparťané se do Prahy vrací za stavu 0:2 a věří, že doma Vítkovice dokáží porazit a srovnají tak sérii.

Muži A | 3. květen 2021
Doma budeme ještě silnější, zní z kabiny po úvodu semifinále

Sobotní utkání rozhodla první velmi nepovedená první třetina, ve které se Spartě nedařilo téměř nic, naopak Vítkovice dokázaly skórovat hned pětkrát a úvodních dvacet minut ovládly 5:1. Sparta ale nic nezabalila a po zbytek utkání ukázala své kvality a touhu vítězit. Druhou třetinu gólově otevřel Jan Marvánek, který si tak připsal druhý gól v utkání a nakopl tak Spartu ke stíhací jízdě. Na 3:5 snižoval Jakub Kolstrunk, tříbrankové vedení však Vítkovicím vrátil Hájek a Spartě zbývalo posledních dvacet minut k otočení skóre. Vítkovice hned v úvodu třetí třetiny odskočily do vedení 7:3 a chtěly tak utkání dovést do pohodlného vítězství. Závěr zápasu byl ale pravým opakem začátku. Sparta se po trefách Beneše, Čermáka a Prunera dotáhla na rozdíl jedné branky a nechybělo mnoho k vyrovnání zápasu. První bod v sérii tak ubránily Vítkovice, které dokázaly zvítězit 7:6. 

,,Vstup do první třetiny byl z naší strany velmi špatný. Ve druhé a třetí třetině jsme začali hrát naši hru a to bylo přesně to, co potřebujeme předvádět. Zítra do toho vstoupíme úplně jinak," hodnotil sobotní utkání Ondřej Kašpárek. Stejná slova volil v pozápasovém rozhovoru Dominik Beneš. ,,Na začátku jsme k tomu nepřistoupili jako k semifinálovému zápasu. Vítkovicím jsme nechali vše zadarmo, ale zbylé dvě třetiny jsme vyhráli, což byl náš cíl. V dalších zápasech musíme hrát naše maximum celých 60 minut."

Nedělní utkání potvrdilo slova trenéra Kašpárka i útočníka první lajny Dominika Beneše. Sparta do utkání vstoupila úplně jinak a předvedla mnohem bojovnější výkon než v sobotu. První třetina nabídla vyrovnané skóre 1:1 po trefách domácího Delonga a sparťana Michala Kareše. Za vyrovnaného stavu se do těsného vedení dostaly vždy Vítkovice a Sparťané museli skóre dohánět, což se jim dařilo až do 47. minuty utkání. Rozdílový gól utkání vstřelil jedenáct minut před koncem Matejčík, na kterého navázal v čase 59.09 Sidunov, který svou trefou stvrdil druhé vítězství v sérii 6:4.

Semifinále se přelévá do domácího prostředí Sparty. Tým z Podvinného Mlýna věří, že na domácím hřišti dokáže dvě porážky oplatit a vyrovnat tak stav série na 2:2. 

Sobotní televizní utkání je na programu od 20:15 na ČT Sport

Nedělní utkání poté od 18:00 na tvcom.cz 

Dále čtěte