Na letním soustředění se o rozvoj dětí budou starat také hráči „A” týmu

Tradiční letní klubová soustředění v Králově Dvoře se pomalu blíží a my všichni pevně věříme, že se plánované tři turnusy budou moci zrealizovat ve stejné podobě jako v předchozích letech. Hráči a hráčky se mohou těšit na bohatý sportovní program, který jim zpestří také hráči ,,A" týmu Sparty. Kdo se objeví na letošním soustředění v roli hosta a bude se tak podílet na rozvoji našich nejmladších hráčů?

Na letním soustředění se o rozvoj dětí budou starat také hráči „A” týmu

První turnus v Králově Dvoře odstartuje 27. července. Celých šest dní se budou florbalu věnovat dívčí týmy Sparta girls společně s dorostem a juniory A. Jejich program jim zpestří hráč ,,A" týmu Jakub Kolstrunk, který se bude podílet hlavně na florbalovém rozvoji jednotlivých hráčů a hráček. Co nám Kuba prozradil k blížící se největší klubové akce? ,,Na soustředění se moc těším, věřím, že mladým hráčům a hračkám už chybí florbal a sportování obecně, tudíž se budou chtít ukázat a určitě jsou všichni hodně natěšeni. Myslím, že mladým nadějím mohu pomoct a poradit v útočných činnostech jednotlivce a ve hře jeden na jednoho," říká s nadšením výrazný útočník ,,A" týmu Jakub Kolstrunk, který v letošní sezoně dokázal dvakrát střelit hattrick a to proti Bohemians a SKV. 

(Jakub Kolstrunk při oslavě gólu do sítě Bohemians)

Druhý turnus je na programu 10.-15. července, kdy do Králova Dvora odcestují týmy akademie Podvinný mlýn a Barrandova. Soustředění nejmladších hráčů Sparty se také zúčastní dva sympaťáci a jedni z nejmladších hráčů áčka Matěj Čermák a Martin Dolejš. Matěj Čermák prošel sparťanskou výchovou od starších žáků, kdy se rozhodl pro přestup z Kladna a sám se několika sparťanských soustředění a kempů účastnil jako hráč, nyní bude své zkušenosti předávat nejmladším sparťanům. Spolu s ním se soustředění zúčastní také Martin Dolejš, který patří mezi nejmladší obránce kádru.  ,,Na letní dětské soustředění se moc těšim, je super sledovat progress a ten zápal mladých kluků a holek. Děti ten sport především musí bavit. Budu se snažit jim předat všechno, co jsem se zatim naučil,"  dodává ke své účasti na soustředění elévů a mladších žáků Martin Dolejš, který si letos vyzkoušel také zahraniční působení ve Švédsku. 

(Martin Dolejš v zápase mužského ,,A" týmu) 

Poslední turnus soustředění bude patřit starším žákům, dorostencům a juniorům B v termínu 17.-22. srpna. Tohoto soustředění se zúčastní v roli hosta sparťanský odchovanec Marek Zouzal, který ve Spartě vyrostl od přípravky až do Superligového týmu Sparty a pravidelně se účastní mládežnických akcí. Hráči a hráčky u něho mohou okoukat například vytříbenou techniku a cit pro balónek, díky kterému proměňuje jeden nájezd za druhým. ,,Na soustředění se moc těším, práce s dětmi na těchto akcích mě vždy baví, je tam spousta zábavy a líbí se mi, jak jsou kluci a holky ve Spartě neskutečně šikovní a rychle se učí. Rád předám veškeré své poznatky a zkušenosti a věřím, že je potom ve svém dalším rozvoji děti využijí," těsí se na klubové soustředění Marek Zouzal. 

(zleva: Marek Zouzal a Matěj Čermák při vstřeleném gólu do branky Tatranu Střešovice)

,,Těší nás, že i přes současnou situaci mají naši hráči a hráčky zájem účastnit se klubových akcí a navrátit se tak ke sportu, který mají tak rádi. Účast našich elitních hráčů na letních akcích vnímáme velmi pozitivně. Snažíme se dlouhodobě zapojovat hráče áčka do rozvoje našich nejmenších hráčů, kteří často chodí také na zápasy mužů své vzory podporovat a fandit jim. Letní soustředění je ta nejlepší akce, kde se můžeme hráčům a hráčkám naplno věnovat, jelikož jsme s nimi nepřetržitě téměř celý jeden týden. Máme tedy dost prostoru a času na zlepšení jejich dovedností a osobnostní růst,"
 říká k organizaci letního soustředění hlavní koordinátor Jan Linhart. 

Kdo ještě není přihlášený, může se přihlásit na své členské sekci v kolonce epřihlášky.

Dále čtěte