Blíží se závěr základní části, Spartu čeká dvakrát Mladá Boleslav

Do konce základní části Spartu čeká celkem pět ligových utkání a z toho pouze jedno doma. Zajímavostí závěru základní části je také fakt, že Sparta nastoupí dvakrát během tří dnů proti jednomu soupeři, kterým bude Mladá Boleslav. První vzájemný zápas začíná v sobotu v Mladé Boleslavi, pokračovat se bude v pondělí před televizními kamerami.

Muži A | 18. únor 2021
Blíží se závěr základní části, Spartu čeká dvakrát Mladá Boleslav

Sparta se pět kol před koncem základní části nachází na šestém místě, ale několik týmů před ní má v tabulce o jeden či dva zápasy více, což napovídá zajímavé koncovce před blížícím se play-off. ,,Na čtvrtfinálového soupeře play-off ještě nemyslíme, naším cílem je urvat třetí místo po základní části i přes to, že si uvědomujeme, že po prohraném utkání s Vítkovicema se nebude jednat o nic jednoduchého," říká pět kol před koncem základní části obránce Michal Zeman. 

Mladá Boleslav aktuálně hájí první místo a má za sebou sérii několika vítězství,  výsluní tabulky rozhodně nechce opustit. Pokud chce Sparta zamířit tabulkou o pár pater výše, bude potřeba v utkáních proti Boleslavi bodovat a dále se soustředit na zbylá tři venkovní utkání. ,,Soupeř na domácím hřišti je favoritem. Nemáme co ztratit, ale na rozdíl od soupeře můžeme hodně získat. Potřebujeme být silní především mentálně a využít naše silné stránky. Zároveň nemilosrdně i překvapivě využívat každou slabinu soupeře," říká k zápasům s Mladou Boleslaví asistent trenéra Marek Vojta. 

Sobotní utkání je na programu od 17:00 v Mladé Boleslavi, pondělní utkání začíná ve 20:00 a diváci ho mohou sledovat živě v televizi ČT Sport. 

Dále čtěte