Tři body nad Hattrickem, na Jižním Městě bez bodů

Opětovné spuštění Livesport Superligy má za sebou první hrací víkend, ze kterého Sparta slaví pouze tři body v domácím zápase nad Hattrickem Brno. Z Jižního Města Sparta odjela bez bodů.

Muži A | 29. listopad 2020
Tři body nad Hattrickem, na Jižním Městě bez bodů

Po pátečním úspěšném testování, kdy všem hráčům Sparty vyšel test na koronavirus negativní se tým Ondřeje Kašpárka plně koncentroval na první hrací víkend, který Sparta odehrála v Praze.

První utkání Sparta odehrála doma v UNYP ARENĚ, kam zavítal soupeř Hattrick Brno. Hned z úvodu utkání se Sparta dostávala do slibných šancí, skórovat se ji ale podařilo až na začátku 14. minuty utkání, kdy se díky napadání u branky soupeře trefil Lukáš Ujhelyi. Další branky Sparta trefovala pouze ve druhé třetině, kdy se postupně trefil nováček ve sparťanském dresu Dominik Beneš, dále Mikuláš Krbec, znovu Ujhelyi a na závěr také Josef Juha. Drama nastalo ve třetí třetině, kdy se Hattricku podařilo postupně snížit na závěrečných 4:5. 

V neděli Spartu čekal Chodov. Zápas na Jižním Městě pro Spartu po první třetině nevypadal vůbec dobře, Chodov se díky slepeným brankám dostal do vedení 3:0. Sparta stihla reagovat v závěru prvních dvaceti minut, kdy se v přesilovce trefil střelec dvou sobotních branek Lukáš Ujhelyi. Druhá třetina se Spartě gólově povedla stejně jako v zápase s Hattrickem.  Branku zaznamenal Ondřej Hurt, Josef Juha a také Jakub Kolstrunk po skvělém výhozu Beneše. Tentokrát Sparta vyrovnala na 3:3 a následných 4:4. První a druhý gól třetí třetiny slavil Chodov, který tak doma ubránil všechny tři body po výhře 4:6.

Další utkání Spartu čekají příští víkend. V sobotu 5. prosince od 17:00 proti Otrokovicím a v neděli 6. prosince od 17:00 doma v UNYP ARENĚ. 

Dále čtěte