Klubové tréninky pokračují v souladu s vládním opatřením

Vláda ČR ode dne 14. října 2020 od 00:00 do dne 3. listopadu 2020 do 23:59 uvedla v platnost další zpřísněná opatření z důvodu zamezení šíření koronaviru. Současné opatření má dopad na společné klubové tréninky jednotlivých kategorií. Vedení klubu se rozhodlo tréninky zachovat, samozřejmě v souladu s aktuálním opatřením. Hráči a hráčky Sparty budou trénovat venku v modelu 5+1, tedy pět hráčů a jeden trenér, což současná nařízení povolují. Proč se vedení Sparty rozhodlo udržet venkovní tréninky se dočtete v článku.

Klubové tréninky pokračují v souladu s vládním opatřením

Od středy 14. října do 3. listopadu je možnost trénovat venku a pouze v počtu šesti osob. Vedení Sparty se rozhodlo tento model tréninků zorganizovat pro všechny své hráče a hráčky. ,,Rozhodli jsme se, že zachováme tréninkový režim a přizpůsobíme se vládním opatřením. Vnímáme závažnost celé epidemiologické situace v ČR a po detailní diskuzi převládl náš názor zachovat tréninkový proces právě proto, aby pohyb venku pomohl překonat tato složitá období a alespoň částečně zachoval sportovní způsob života, na který jsme zvyklí. Hlavním důvodem je fakt, že jsme přesvědčeni, že při dodržování všech hygienických opatření nastavených vládou při pohybu na venkovním prostranství je možnost šíření viru mizivá, zatímco psychický i fyzický přínos samotného pohybu může být výrazně vyšší," říká sportovní manažer Sparty Jaroslav Berka.

Jelikož standardní klubové tréninky jednotlivých kategorií musí být nyní rozděleny často až do tří či čtyř menších skupin a pečlivě rozděleny dle jednotlivých venkovních sportovišť, vzala si Sparta na důkladnou organizační přípravu čas. ,,Při přípravě tréninků v tomto speciálním režimu jsme nechtěli nic podcenit, od pondělí tedy vznikaly jednotlivé debaty výkonného výboru a šéftrenérů. Všichni jsme se jednoznačně shodli na tom, že tréninky rušit nebudeme a začaly jsme vymýšlet přesný proces, jak budou tréninky v následujících dnech vypadat. Přesnou podobu už máme, nyní finalizujeme poslední detaily a do konce týdne zašleme přesné informace všem hráčům a hráčkám skrz členskou sekci," říká Berka. Klubové tréninky se tedy ve dnech od 14. října do 18. října nekonají, obnoveny budou v pondělí 19. října, do té doby obdrží všichni hráči a hráčky podrobné informace o organizaci venkovních tréninků o počtu 5 hráčů a 1 trenér. ,,Při organizaci tréninků platí striktní dodržování hygienických opatření, zejména v maximální míře nastavení oddělení jednotlivých skupin a to při tréninkovém procesu, ale také před i po něm," upřesňuje Jaroslav Berka.

Při venkovních trénincích budou na programu převážně individuální činnosti či pohybové hry, které je možné hrát v malých skupinách. ,,Víme, že venkovní tréninky nám tak úplně nenahradí tréninky v hale. Situace dnes ale není jednoduchá pro nikoho. Jsme rádi, že dáváme našim hráčům a hráčkám možnost hýbat se a alespoň takovým způsobem můžeme pokračovat v jejich sportovním rozvoji," uzavírá Berka.

Současné nastavení tréninků přichází v platnost od 19. října do 3. listopadu, situaci pečlivě sledujeme a budeme všechny hráče a hráčky včas informovat o případných změnách.

Dále čtěte