Z Ostravy bez bodů, domácí rozhodli tři minuty před koncem

Sedmé a zároveň poslední kolo Livesport Superligy před nucenou ligovou pauzou odehrála Sparta na půdě FBC Ostrava, oproti předchozím zápasům, které Sparta doposud odehrála, padlo v utkání pouze sedm branek. Vzhledem k vysoké marodce Sparty nastoupili v utkání hned tři současní junioři.

Muži A | 10. říjen 2020
Z Ostravy bez bodů, domácí rozhodli tři minuty před koncem

Sparta vyrazila do Ostravy v oslabené sestavě. Ze zdravotních důvodu v sestavě od začátku sezony chybí Milan Garčar, Michal Kareš a Jan Marvánek, v zápase proti Ostravě však v sestavě chyběl také střelec Lukáš Ujhelyi a útočníci Michal Pažák a Matěj Pruner. Vzhledem k vysokým absencím se do sestavy dostala hned trojice juniorů. Matěj Čermák a Martin Dolejš se v letošní sezoně objevovali v sestavě velmi často, k této dvojici se nově přidal také junior Tomáš Dibelka, který  tak zažil premiéru Livesport Superligy a nastoupil v obraně po boku Michala Zemana. Z loňských juniorů jsme v utkání viděli také Ondřeje Hurta a Matyáše Velce.

Velmi opatrné utkání přineslo v první třetině pouze jednu branku, kterou vstřelila Sparta v přesilové hře 5 na 3, přesnou trefu zaznamenal Kristián Kozák. První polovina druhé třetiny patřila bodově Ostravě, během úvodních 10 minut prostřední dvacetiminutovky Ostrava odskočila do vedení 3:1. Sparta dokázala odpovědět díky trefě Jakuba Kolstrunka, kterému přesně přihrál Matěj Čermák a Kolstrunk tak uklidil skákavý balónek do prázdné branky. Jednobrankový náskok Ostravy srovnal svou druhou trefou opět Kozák, který využil přesilovku, tentokrát 4 na 3 a dodal tak Spartě šanci jít do vedení. Bohužel tři minuty před koncem utkání se z nenápadné standardky vyklubal gól pro Ostravu. Rozdílový gól na 4:3 vstřelil Petr Kittel. Sparta v závěru třetí třetiny vsadila na hru v šesti ale tíženou branku vstřelit nedokázala. 

Nyní čeká Livesport Superligu a všechna další sportovní události nucená pauza. Mužský ,,A" tým stejně jako mládež přesouvá své tréninky do venkovních prostor a bude se těšit na návrat zpět k halovým tréninkům. Další utkání by měla Sparta odehrát před kamerami ČT SPORT 26.10. proti pražskému Chodovu. 

Dále čtěte