Dorostenky nevstoupily do nové sezóny úspěšně

Poslední zářijovou sobotu vstoupily do nové soutěžní sezóny 2020/21 sparťanské dorostenky. Jak se ročníkově obměněné sestavě Sparta Girls (2004 až 2007) dařilo ve střešovické Stodole se dozvíte v následujícím článku.

Dorostenky | 6. říjen 2020
Dorostenky nevstoupily do nové sezóny úspěšně

Sparta vs. Florbalová Akademie MB 2005 / 2:6

První zápas hodnotí nová kapitánka týmu, hrající na centru první formace, Kristína Gallová: "První ligový zápas určitě nedopadl podle našich představ. Nebyly jsme připravené vyhrát a podle toho dopadlo i skóre. Soupeřky využívaly našich chyb, které zakončovaly góly. Do dalších zápasů musíme pracovat nejen na florbalové stránce, ale i na psychické."

Sparta vs. Fatpipe Tigers Start98 Kunratice / 1:10

Druhý zápas komentuje útočnice Viola Kratochvílová: "Začátek zápasu mě celkem překvapil. Soupeřky na nás hned po buly vletěly a dlouho držely hru na naší polovině. Dobře jsme bránily, ale když jsme se několikrát dostaly do jejich obranného pásma, žádná z našich střel v brance neskončila. Soupeřky byly v útočných akcích mnohem šikovnější a v první třetině nám daly rovnou 4 góly. Do druhé třetiny jsme nastoupily v trochu pozměněných lajnách, hra soupeřek však byla velmi podobná. Především jsme na naší polovině bránily jejich akce. Na samém konci se nám ale povedlo dát první gól. Třetí část mi připadala nejlepší, trochu jsme uklidnily tempo a byly víc na balónku. Myslím, že hlavní věc, na které musíme zapracovat, jsou útočné akce a celkově kombinace a střely. Tento zápas nebyl úplně nejhorší, ale samozřejmě musíme zamakat, abychom v příštím zápase podaly mnohem lepší výkon a vyhrály ho."

Závěrečné slovo přidává trenér František Kovač, který s týmem turnaj absolvoval: "V úvodu prvního zápasu nám rychle ujel vlak, většina našich hráček nebyla na hřišti hlavou, byť jsme je právě na tuto situaci v tréninku připravovali. Zbrkle jsme chybovali v rozehrávce a soupeřkám nabídli řadu nevynucených příležitostní k zakončení, které neváhaly využít. Směrem dopředu nám chyběla větší osobní zodpovědnost, chuť hrát s míčkem. Většina našich akcí končila alibistickým nahozením dopředu, případně jiným nekonstruktivním zbavením se míčku. Prohra nás musí mrzet, protože soupeř nebyl výrazně lepší - porazili jsme se sami. Druhý zápas měl o poznání větší tempo, v přímé úměře ke kvalitě druhého soupeře. Vstup do zápasu se nám sice povedl lépe, obdobné herní nedostatky však v našem projevu přetrvávaly. Pozitivní dojem mám každopádně ze změny, kterou jsme v nasazení a chuti bojovat do posledního hvizdu vyvolali v části týmu přeskládáním sestavy. Jediný náš gól zapsaly po krásné kombinaci dvě naše nejmladší hráčky, obě z ročníku 2007. Do dalšího tréninku si odnášíme tři základní poznatky: Hlava řídí tělo. Všichni musí být neustále v pohybu, připraveni do hry, s chutí hrát. Přihrávky na hůře postavené spoluhráčky nefungují, stejně jako střela, kterou když nevystřelím, nedám gól." 

Sestava Sparta Girls U17: Čehylová K., Dryáková L., Gallová (C), Halouzková, Hrabálková, Hujerová (G), Kovačová, Kratochvílová, Navrátilová, Novotná S. (G), Šabacká, Vostřáková.

Další soutěžní zápasy, pokud to epidemická situace dovolí, odehrají sparťanské dorostenky v neděli 11. října v Praze.

Dále čtěte