Skvělé výkony a junioři míří do nejvyšší skupiny CE ligy!

Juniorský tým má za sebou předkolo KB ligy ve kterém si díky dominantním výkonům zajistil postup do nejvyšší skupiny KB ligy. I přes strastiplnou cestu orámovanou dvěmi karanténami se podařilo juniorům během 5 dnů vyhrát klíčové čtyři zápasy a potvrdit tak svou příslušnou k celostátní juniorské elitě.

Junioři A | 2. říjen 2020
Skvělé výkony a junioři míří do nejvyšší skupiny CE ligy!

Předkolo juniorské KB ligy je u konce povedeného konce! Mladí Sparťané ve skupině předkola nastoupili proti Panthers Praha, FBŠ Slavii Plzeň a FK Slovanu Jindřichův Hradec. 

První kolo proti Panthers Praha bylo z původního termínu odloženo z důvodu nařízené karantény dvou hráčů Sparty Matěje Čermáka a Martina Dolejše, kteří přišli do kontaktu s osobou pozitivní na COVID-19 na reprezentačním soustředění v Praze. Souboj mezi Panthers a Spartou vypukl  až 20.9. v UNYP ARENĚ a zápas přinesl celkem 20 branek. Sparťané dokázali otočit nepříznivý stav ve druhé a třetí třetině a zaslouženě brali výhru v podobě 12:8.

Ve druhém kole nastoupila svěřenci trenéra Marka Vojty proti Slavii Plzeň, také v tomto utkání jsme se dočkali dvouciferného skóre, o které se opět postarala Sparta. V prvním vzájemném duelu Sparťané porazili Plzeň jednoznačně 12:4. Třetí kolo proti Jindřichovu Hradci dopadlo statisticky vůbec nejlépe. Sparťané na půdě soupeře udrželi čisté skóre a proměnili celkem 15 gólů. 

Po jednotlivých vyhraných utkáních následovaly odvety. Odložené kolo proti Panthers se odehrálo na půdě soupeře, kde Sparta dokázala nastřílet opět dvojciferný počet branek, inkasovala přitom pouze pětkrát a slavila také druhou výhru nad svým pražským soupeřem v podobě 10:5. 

,,Florbal, kterým jsme se prezentovali, byl vyspělý a atraktivní. Chceme bavit hráče i diváky aktraktivní podívanou. Zároveň bych vypíchnul vynikající individuální výkony, které mě velmi potěšili," přidává svůj pohled na utkání sparťanských juniorů šéftrenér Marek Vojta. 

Do pátého a šestého kola již nenastoupil juniorský tým z důvodu preventivní karantény, do které byl umístěn po pozitivním nálezu jednoho z hráčů. Své starší kolegy tak zastoupili dorostenci, kterým v té době karanténa právě skončila. Nejprve proti Plzni přišlo zaváhání, venkovní zápas znamenal prohru 6:8. Poslední zápas předkola odehráli proti Jindřichovu Hradci však svěřenci O-J Thompsona zvládli na výbornou a zvítězili 10:3. 

,,Jsme rádi za možnost odehrát utkání v juniorské soutěži. Pro náš mladý tým šlo o cenné zkušenosti a do jisté míry i o zisk sebevědomí. Zejména zápas v Plzni, který se hrál večer proti fyzicky vyspělejšímu soupeři, byl rychlý, nutil hráče řešit situace rychleji a kvalitněji i přes prohru udělal nám trenérům velkou radost. Kluci v něm předvedli velmi dobrý výkon a odnesli si opravdu mnoho. Hráči si hlavně dokázali, že mohou hrát i na takové úrovni. Troufám si říct, že jsme z víkendových utkání těžili hned v pondělí, v utkání s dorosteneckým Tatranem. Zápas jsme zvládli po všech stránkách, přestože byl úrovni výš než zmíněné utkání v Plzni," dodal k utkáním hlavní trenér dorostenců a zástupce na lavičce juniorského týmu O-J Thompson. 

Postup do nejvyšší skupiny KB ligy juniorů tak byl ve znamení skvělých individuálních výkonů a premiéry mnoha dorostenců v této kategorii! Mezi největší tahouny za postupem patřilo duo z "A" týmu Matěj Čermák a Martin Dolejš. Zdatně jim vypomáhala zejména sehraná dvojice Řehák-Dubský a dva univerzálové Kuchynka s Dibelkou. Do kvalifikačních zápasů nastoupilo zejména z důvodu karantén neuvěřitelných 41 hráčů. 

Zápasy kvalifikační skupiny - KB ligy juniorů:


Panthers Praha - ACEMA Sparta Praha UNYP 5:10 (1:3, 2:3, 2:4)

ACEMA Sparta Praha UNYP - FBŠ Slavia Plzeň 12:4 (3:1, 5:0, 4:3)

FK Slovan Jindřichův Hradec - ACEMA Sparta Praha UNYP 0:15 (0:6, 0:5, 0:4)

ACEMA Sparta Praha UNYP - Panthers Praha 12:8 (4:5, 5:2, 3:1)

FBŠ Slavia Plzeň - ACEMA Sparta Praha UNYP 8:6 (2:1, 3:2, 3:3)

ACEMA Sparta Praha UNYP - FK Slovan Jindřichův Hradec 10:3 (6:2, 3:0, 1:1)

Dále čtěte