Domácí premiéra Sparta girls v UNYP Aréně

Své první domácí utkání v první lize si tým žen odbyl ve vysočanské UNYP Aréně. Jak se holkám dařilo se dozvíte přímo od samotných hráček.

Ženy | 1. říjen 2020
Domácí premiéra Sparta girls v UNYP Aréně

Sparta – Texas Longhorns 3:9

První zápas komentuje obránkyně Kristýna Novotná: "Zápas proti Texasu byl už od začátku ve velkém tempu. Bohužel jsme si nechaly utéct první třetinu, která si myslím, že rozhodla zápas. Měly jsme hodně dobrých kombinací a střel, které ale jejich brankářkazneškodnila. Osobně si myslím, že zápas nebyl vůbec špatný, jen nám chyběl důraz před brankou soupeře."

Sparta – Kutná Hora 3:11

Druhý zápas komentuje kapitánka týmu Natálie Jirková:  "Holky z Kutné Hory jsme znaly již z předchozích sezón, ale i tak jsme je trochu podcenily. Do první třetiny jsme vstoupily hrou, kterou jsme se chtěly prezentovat celý zápas - vysokým napadáním a důrazem. Také podle toho vypadalo skóre a po první třetině jsme šly do šatny pouze s jedním obdrženým gólem. Bohužel nikdo z nás nečekal, co přijde ve druhé třetině. Hned na začátku třetiny jsme dostaly dva slepené góly a jako by na nás padla deka. Do konce třetiny jsme hrály zmateně, balonky nám odskakovaly a nemohly jsme se dostat zpět do zápasu. Soupeřky tak přidaly do konce třetiny ještě 5 gólů. Ve třetí třetině jsme se oklepaly a začaly opět plnit pokyny. Podařilo se nám vstřelit 3 góly, avšak soupeřky si pojistily vedení dalšími čtyřmi góly a bylo hotovo. I přes veškerou snahu se nám nepovedlo výsledek stáhnout a zápas tak skončil 3:11. Škoda druhé třetiny, která nás stála hodně obdržených branek. Zároveň si myslím, že víme na čem je potřeba zapracovat a že je důležité hrát celý zápas a nikoliv jen třetí třetinu."

Závěrečné slovo patří trenérovi Janu Skálovi: "Domácí premiéru jsme si asi každý představovali v trochu lepším světle, než se skutečně stalo. Bohužel nás v obou zápasech o lepší výsledek připravila nekoncentrovanost a plnění cílů po celých 60 minut. Jelikož se zápasy nehrajou pouze na dvě třetiny, ale na tři, tak se to bohužel velmi negativně promítá do celkového obrazu hry. Každopádně mě těší, že se ve hře začínají objevovat prvky z tréninku, i když to zatím momentálně nestačí na první body do ligové tabulky. Naše cíle se však stále nemění a pro nás je důležité, jakou hrou s budeme prezentovat v dalším průběhu sezóny."

Další zápasy nás čekají  na venkovních hřištích o víkendu 10. a 11. října proti Soběslavi a Rudým Dračicím.

Dále čtěte