Sparta ovládla derby v závěru, s Pardubicemi koncovku nezvládla

Sparta se v pátek a v neděli představila doma. Páteční utkání Spartě rozhodně nevyšlo dle představ a Pardubice tak vyloupily UNYP ARENU a odvezly si všechny tři body, které Spartu hodně mrzí. Chuť si Sparťané spravili v neděli díky pražskému derby proti Bohemce, kde Sparta předvedla velmi soustředěný výkon a vyhrála 8:5.

Muži A | 21. září 2020
Sparta ovládla derby v závěru, s Pardubicemi koncovku nezvládla

Páteční zápas, kde byla Sparta jasným favoritem se v očích domácího celku změnil ve velké drama. Sokoli po první třetině odcházli po náskoku dvou branek, kdy se třikrát trefili do brány Beneše a Sparta během první dvacetiminutovky skórovala pouze jednou. Druhá třetina byla pro Spartu mnohem lepší, díky trefám Zemana, Hurta a Kolstrunka šla Sparta do vedení 4:3, Sokoli ale ještě stihli odpovědět a dotáhli se na nerozhodný stav 4:4. Po šesté brance Sparty, která přišla v 52. minutě už málokdo čekal drama, to ale přišlo. V 58. minutě srovnal Jan Savický, který završil hattrick a 17 vteřin před koncem zápasu připsal tři body Pardubicím Marcel Lehký. ,,Do zápasu jsme vstoupili nepřipravení, což Pardubice zúročily 3 góly. Ve druhé třetině jsme zahráli parádní tříminutovku, ve které jsme skóre srovnali, ale následně jsme zase téměř přestali hrát. Šancí jsme si vytvořili mnoho, ale bohužel jsme jich mnoho neproměnili," hodnotí zápas hlavní trenér Ondřej Kašpárek.

Nedělní zápas nabídl snad vše, Sparta šla do zápasu po páteční prohře velmi koncentrovaná. Zápas potvrdil, že florbalové derby mezi Spartou a Bohemkou patří mezi ty nejatraktivnější. Od prvních minut jsme viděli hned několik vyloučení a krásných individuálních soubojů. Stejně jako s Pardubicemi tak také s Bohemkou Sparta první třetinu nevyhrála, tentokrát prohrávala o jedinou branku, kterou srovnal Zouzal v 34. minutě. Přetahovaná o vedení tedy pokračovala. Za stavu 4:4 se parádně už podruhé v zápase trefil Matěj Čermák na kterého navázal Lukáš Ujhelyi a Jakub Kolstrunk, v této chvíli Sparta vedla 7:4. Klokan Krbec snižoval na 7:5 při hře v šesti, poslední branku ale završil Pepa Juha do prázdné a Sparta slavila výhru v podobě 8:5. ,,Dnes jsme předvedli mnohem kvalitnější výkon v defenzivě, a celkový přístup k zápasu, než v pátek. Objevují se nám věci, na kterých pracujeme v tréninku, nicméně pořád je na čem pracovat a sezóna bude ještě dlouhá. Děkujeme výborným fanouškům," řekl po zápase asistent hlavního trenéra Radek Skalička.

Děkujeme všem fanouškům, kteří Spartu dorazili podpořit a dodržovali nařízená opatření proti šíření koronaviru. Další domácí utkání čeká Spartu v sobotu od 17:00 proti České Lípě! 

Dále čtěte