Mlžky vybojoval stříbro na Gorila cupu

Stejně jako v loňském roce se naše mlžky zúčastnily turnaje Gorila cup v Plzni (loni skončili na 3. místě). Tak, jako na turnaji v Milevsku jsme využili možnost startu holek o rok starších, než je daná kategorie, a tak si mohly holky ročníku 2009 ještě naposled zahrát v kategorii elévů.

Mladší žákyně, Elévky | 17. září 2020
Mlžky vybojoval stříbro na Gorila cupu

Celkem bylo na turnaji okolo 50 týmů, v naší kategorii 12 a jako již tradičně jsme byly jediný holčičí tým.

V prvním zápase jsme narazily na Bivoj Litvínov B a byla z toho slušná přestřelka. Zápas byl dlouhou dobu hodně vyrovnaný, v průběhu jsme už prohrávaly i o 2 góly, ale v druhém poločase se holky rozehrály a nakonec z toho bylo vítezství 14:10.

V druhém utkání jsme narazily na jeden z domácích týmu FBC Plzeň. Bohužel soupeř nastoupil jen v počtu 4 hráčů do pole a ačkoliv Plzeňáci bojovali seč jim síly stačily, skoré postupně narostlo až na konečných 17:3.

Těmito dvěma výhrami si holky vybojovaly první místo ve skupině a přímý postup do zítřejšího čtvrtfinále.

V nedělním čtvrtfinále na nás čekal tým Black Angels. První poločas maximálně vyrovnaný, holky možná tahaly i za kratší konec, ale ve druhé poločase začaly předvádět parádní kombinace a soupeře nakonec přestřílely 9:4 a vybojovaly si postup do semifinále.

V semifinále jsme se utkaly s Prague Tigers. Předchozí výsledky obou týmů ukazovaly, že by se mělo jednat o papírově vyrovnaný zápas. Holky před sebou ale měly jasnou motivaci v podobě jisté medaile a navíc se vezly na vlně z předchozího utkání. Na soupeře vlétly od úplného začátku a vysoké tempo dokázaly udržet celý zápas. Konečný výsledek 21:7 byl pro soupeře možná až moc krutý, ale pro naše holky znamenal postup do finále.

Finále už organizátoři přesunuli do hlavní haly nově zrekonstruovaného areálu TJ Lokomotiva, na utkání přišli fandit i kluci z ostatních týmů a kategorií, takže to mělo tu správnou atmosféru. 

Holky se utkaly s týmem Bivoj Litvínov A, který se do finále dostal bez sebemenšího zaváhání. Tady už padla kosa na kámen a na Litvínováky jsme prostě neměly. V určitých pasážích zápasu jsme sice srovnaly krok a holky dokázaly i 5x skórovat (což se jinému týmu na turnaji nepovedlo), ale nakonec z toho byla porážka 5:16.

Děkujeme pořadatelům za parádně zorganizovaný turnaj, gratulujeme klukům z Litvínova k 1. místu a díky za podporu od kluků z ostatních týmů, zejména z Karlových Varů.

Sestava:

Monča Čehylová (G), Áňa Miterová, Anet Karbanová, Mia Šestáková, Mája Dryáková, Áňa Nováková a Domča Lískovcová

Hodnocení trenéra:

,,Na to, že jsme (kvůli odřeknutí několika hráček), ještě v pátek řešili, jestli vůbec vyjedeme, tak to byl nakonec jeden z nejlepších turnajů, na kterých jsme za poslední dobu byli. Spousta nových soupeřů, super atmosféra a holky po celý turnaj předváděly parádní hru a zlepšovaly se zápas od zápasu. Myslím, že ta stříbrná placka je zasloužená, že si to všechny maximálně užily a že načerpané zkušenosti zúročí v sezóně," říká Jan Šesták, který s týmem turnaj absolvoval v roli hlavního trenéra.

Dále čtěte