Nedělní start superligy proti Otrokovicím se odkládá! Nehrají ani junioři! Poprvé v akci tým žen!

Nedělní start Livesport superligy se odkládá. Družstvo Otrokovic ohlásilo karanténu a do Prahy vůbec nedorazí. Svá utkání neodehraje ani juniorský tým Sparty. Z elitních týmů jde do akce tak premiérově pouze tým žen v 1.lize vedený trenéry Skálou a Kozlíkem.

Muži A | 12. září 2020
Nedělní start superligy proti Otrokovicím se odkládá! Nehrají ani junioři! Poprvé v akci tým žen!

V neděli se mělo odehrát utkání Livesport superligy mezi domácím týmem ACEMA Sparta Praha a hostujícími Otrokovicemi. Hosté nakonec nedorazí, v sobotu v poledne informovali o své karanténě. O náhradním termínu utkání bude vedena zástupci obou oddílu diskuze a o výsledku jednání budeme informovat. "Na utkání jsme byli nažhaveni, ale nedá se nic dělat. Přejeme hlavně do Otrokovic, aby vše proběhlo bez komplikací a budeme se těšit na florbalovou bitvu později", dodává svůj pohled hlavní trenér Ondřej Kašpárek. 

Svá utkání kvalifikace v tomto víkendu nerozehraje ani tým juniorů. Hráči Sparty, kteří se účastnili reprezentačního soustředění, jsou v karanténě. Jelikož je karanténa způsobena účastí na reprezentační akci, jedná se o důvod k odložení utkání. Jeden z hráčů Sparty, který se účastnil tohoto soustředění, byl s ohledem na výskyt nemoci Covid-19 testován pozitivně. Juniorský tým tak zahájí sezóny o víkendu 19. a 20. září, kdy se utká s Jindřichovým Hradcem a Panthers Praha. 

Jediným týmem z elitních soutěží, který tak naskočí do svého utkání, jsou "Sparta Girls". Svou premiéru v 1.lize žen zahájí již v sobotu ve 14:10 proti Novému Strašecí. O den později bude na programu derby proti ženám Black Angels. 

"Celá situace s odklady a přesouváním utkání nás mrzí. Samozřejmě nám celá situace působí obrovskou organizační i sportovní zátěž, nicméně musíme situaci brát tak, jak je a pracovat dále. Situace není pro nikoho jednoduchá a primárně v ní nikdo ze zúčastněných stran není svou vinou, proto se snažíme k situaci přistupovat s klidem a rozvahou. O náhradních termínech všech utkání budeme informovat na webu", přikládá svůj názor k situaci sportovní ředitel klubu Jaroslav Berka. 

Dále čtěte