Superligový tým vyráží k poslední herní přípravě do Švýcarska!

K závěrečné herní přípravě vyráží do Švýcarska sparťanský "A" tým. Na čtvrteční přátelské utkání proti švýcarskému top týmu Floorbal Köniz naváže turnaj Unihockey Challenge v Basileji, který se odehraje od pátku do neděle.

Muži A | 26. srpen 2020
Superligový tým vyráží k poslední herní přípravě do Švýcarska!

Příprava na ligovou sezónu 2020/2021 pomalu finišuje. Po absolvování již tradiční skupinové části v poháru, kde muži obsadili po úterní prohře s Chodovem na nájezdy druhou postupovou příčku, přichází na řadu závěrečné vylaďování herních věcí. V letošní sezóně trochu netradičně uzavřou muži svou přípravu ve Švýcarsku. 

"Původní plán byl odcestovat na tradiční Umea Scandic Cup, který pořádá klub IBK Dalen. Bohužel celosvětová situace nevypadala příznivě a turnaj se v letošním roce neuskuteční. Naší prioritou pro letošní letní období bylo poskytnout našim hráčům mezinárodní srovnání a tak jsme zvolili variantu v podobě švýcarského turnaje. Již v loňském roce jsme před Prague Games 2019 sehráli v rámci kempu několik přátelských utkání proti týmům z Basileje. Letošní rok využijeme pozvání na turnaj pořádaný klubem Unihockey Basel-Regio a závěrečné detaily budeme ladit na turnaji v zahraničí", přibližuje nejbližší plán superligového kádru sportovní ředitel Jaroslav Berka. 

Během čtyř dní v zemi helvétského kříže odehrají Sparťané celkem čtyři až pět utkání proti švýcarským týmům. Ve čtvrtek se v rámci přátelského zápasu utkají muži v Bernu s Floorball Köniz. V týmu plného švýcarských reprezentantů pod taktovkou finského trenéra Jyriho Korsmana vyčnívá hvězdný Manuel Maurer, Manuel Engel či švédský legionář Simon Jirebeck. Tým také před sezónou posílil o českého obránce Martina Kisugiteho. 

Svěřencí Ondřeje Kašpárka poté výmění svoje útočiště na Podvinném Mlýně za dočasný azyl nedaleko Basileje a od pátku do neděle sehrají turnaj místního klubu Unihockey Basel-Regio, za který nastupuje sparťanský odchovanec Ondřej Svatoš. Právě s týmem Ondřeje Svatoše, který je veden dalším tradičním švýcarským reprezentantem Patrickem Mendelinem, se Sparta utká v pátek. Turnaj šesti elitních týmů, v němž jsou týmy rozděleny do dvou tříčlených skupin, vyvrcholí závěrečnými zápasy v neděli. "Nejen já, ale i cely tým se těší na tento turnaj. Dlouho jsme nebyli s týmem za hranicemi a to znamená, ze kluci se patřičně těší a jsou maximálně nažhaveni. Turnaj chceme vyhrát a hru finálně doladit před startem ligy", dodává hlavní trenér Ondřej Kašpárek. 

"Během plánování turnaje samozřejmě sehrál velkou roli právě sparťanský odchovanec Ondra Svatoš, který se do Basileje přesunul před rokem a v týmu si získal silnou pozici. Jsem rád, že jsme spolu nadále v kontaktu a že jsme i díky Ondrovi dostali možnost se v této době účastnit zahraničního turnaje, čehož si vážíme. Je to skvělá příležitost zase pro další hráče, jak získávat důležité herní zkušenosti z mezinárodních zápasů, které jsou hrány ve větším tempu a intenzitě. Také jazyková a mentální rozdílnost jednotlivých zemí či klubů dělá zápasy mnohem kvalitnější a náročnější", říká sportovní ředitel Sparty Jaroslav Berka. 

Turnajová utkání týmu ACEMA Sparta Praha:

27.8.2020 20:00 vs. Floorball Köniz (Bern) / přátelské utkání

28.8.2020 19:30 vs. Unihoc Basel-Regio (Basel) / Stöckli Unihockey Challenge / skupina

29.8.2020  12:45 vs. UHC Grünenmatt / Stöckli Unihockey Challenge / skupina

30.8. 2020 zápasy o celkové umístění :

9:30 semifinále 1 / semifinále 2
12:00 utkání o 5. místo
14:30 utkání o 3. místo
17:00 finále

Dále čtěte