Kladenská loupež za šest bodů

V neděli 12.ledna nás čekal již sedmý turnaj probíhající sezóny, který nám do cesty postavil celky FbŠ Bohemians Praha a domácí tým z Kladna. Jak to viděly samy hráčky a trenér se dozvíte v následujících řádcích.

Ženy | 14. leden 2020
Kladenská loupež za šest bodů

Sparta - FbŠ Bohemians B 10:4

První zápas komentuje obránkyně Michaela Tyllerová: "S Bohemkou jsme sehrály v minulých sezónách spoustu vyrovnaných utkání, ale bohužel jsme většinou odešly s prázdnou a body bral soupeř. Ani v neděli jsme nevstoupily do utkání nejlépe a po chybě v rozehrávce jsme už v první minutě prohrávaly 0:1. Do poloviny zápasu jsme se se soupeřkami přetahovaly o vedení, ale potom jsme konečně prorazily naší tradiční střeleckou smůlu a sypaly jsme gólmance Bohemky za záda jeden gól za druhým, až na konečných 10:4. Byl to skvělý zápas, ale je před námi ještě spoustu práce, zejména musíme zapracovat na herních výpadcích, které v zápasech máme, stojí nás góly a spoustu sil, když je musíme složitě dohánět. Ovšem nutno říci, že lepší vstup do nového roku jsme si přát nemohly! "

Sparta - Kanonýři Kladno  12:2

Druhý zápas komentuje útočnice Natálie Jirková: "Od utkání s Kladnem jsme nikdo nevěděli, co čekat. Nicméně po prvním zápase, který jsme dovedly do vítězného konce (konečně!) bylo jasné, že chceme porazit i Kladno. Do zápasu jsme vstoupily s vysokým nasazením a chutí se rvát o každý balonek. Nicméně, i přesto jsme hrály chvílemi zbrkle a nalévaly tak balonky soupeřkám přímo na hokejky. První gól utkání vstřelilo Kladno až po dlouhých 12 minutách hry, naštěstí jsme ještě do konce třetiny zvládly odpovědět a po první třetině byl stav zápasu 2:1. Další dvě třetiny jsme opanovaly utkání z obrovské části my. Nicméně soupeřky nám vítězství nechtěly dát jen tak zadarmo. Na konci druhé třetiny protihráčky přidaly jejich poslední gól, po smolné dorážce z malého brankoviště, kde se nejdříve blýskla naše gólmanka skvělým zákrokem. Poté jsme do konce utkání přidaly ještě 6 branek a utkání tak zakončily vítězstvím – 12:2!"


Závěrečné slovo patří trenérovi Janu Skálovi: "Upřímně se musím přiznat, že jsem z toho turnaje měl lehčí obavy, jak se s ním holky vyrovnají. Přece jenom s Bohemkou hrajeme už po několikáté a nemáme s ní úplně příznivou bilanci a jako druhý nás čekalo domácí Kladno. Sice jsme v každém zápase inkasovali, jako první, ale vždy jsme na to rychle zareagovali brankou a kromě 1. třetiny s Bohemkou  měli  utkání pevně ve svých rukou. Byli jsme po celou dobu zápasů daleko aktivnějším týmem na většině hřiště, a to se pozitivně odráželo i ve skóre.  Na čem musíme zapracovat je důraz okolo naší branky a být koncentrovaní po celou dobu utkání.  Celkově vzato musím holky po tomto turnaji pochválit, 6 bodů, 22 vstřelených a pouze 6 obdržených branek hovoří za vše. Hlavní je teď neusnout na vavřínech. Naši stoupající tendenci můžeme potvrdit hned na  následujícím  turnaji 1.2. v Černošicích, kde na nás čeká Benešov a Panthers Praha."