Šestice Sparťanů oblékne národní dres na kvalifikaci MS 2020

Celkem šest Sparťanů obdrželo nominaci na kvalifikaci MS 2020. Češi odehrají svou kvalifikaci na přelomu ledna a února v Lotyšsku, slováci odehrají svou skupinu na domácí půdě.

Muži A | 10. leden 2020
Šestice Sparťanů oblékne národní dres na kvalifikaci MS 2020

V Bráně českého národního týmu uvidíme poprvé v historii Martina Beneše. ,,Je to pro mě určitě veliká čest, jsem moc rád, že si zachytám za národní tým, celý ten sraz beru jako další skvělou zkušenost, ze které si toho hodně odnesu i do zbytku klubové sezony," řekl ke své první nominaci za národní tým Sparťanský brankář Martin Beneš, který byl už v minulosti širší veřejností mnohokrát skloňován jako případná dobrá volba do brankoviště národního týmu.

Dalším, kdo oblékne dres českého národního týmu je letní posila Sparty Jakub Kolstrunk. ,,Bude to pro mě první akce se seniorskou reprezentací, nehledě na okolnosti to beru jako příležitost ukázat se a budu chtít zahrát nejlépe, jak umím. Do Lotyšska se těším a doufám, že se šance zhostím na výbornou," neskrývá svou radost z nominace Jakub Kolstrunk. Petri Kettunen nakonec sáhl ve své nominaci také po obránci Sparty Janu Marvánkovi. ,,Pozvánka na kvalifikaci je pro mě odměnou za dosavadní práci v klubu. Těším se, až znovu obléknu reprezentační dres," říká s úsměvem na tváři Marvánek. 

Nyní se pojďme podívat na nominaci Slovenska. V sestave pro kvalifikaci v Lotyšsku se objeví hned trio Sparťanů. Prvním je posila defenzivních řad Kristian Kozák. ,,Pre každého je možnost reprezentovať zem krásna udalosť, takže som rád za takúto možnosť. Pevne verím, že ukážeme kvalitný týmový výkon, kde na konci sa budeme všetci spoločne tešiť z postupu na majstrovstvá sveta. Dúfam, že nás fanušici budú podporovať a užijú si to tak ako my," říká po zveřejněné nominaci pro kvalifikaci na MS 2020 Kozák. 

Dalším nominovaným je šikovný Michal Pažák. ,,Na kvalifikáciu sa veľmi teším a o to viac, že je v domácom prostredí pod Tatrami. Ocakavam plnú halu slovenských fanúšikov, najmä v dôležitom zápase proti Nórom."

V nominaci samozřejmě nesmí chybět rychlík Lukáš Ujhelyi. ,,Z nominácie na kvalifikáciu mám radosť a teším sa na spoluhráčov, zápasy a domácu kulisu. Verím, že splníme vytýčené ciele a na záver budeme spokojní s výsledkami aj predvedenými výkonmi," uzavírá reakce na nominaci Sparťanských hráčů Ujhelyi.

Všem Sparťanům gratulujeme k nominaci a těšíme se na předvedené výkony.

Dále čtěte