Starší žáci neměli konkurenta, na PFC se dařilo i ostatním Sparťanským týmům

Turnaj, kterým mnoho florbalistů vstoupilo do roku 2020 je minulostí. Na Prague Floorball Cupu, který se konal 3.-5. ledna, startovalo celkem sedmnáct sparťanských týmů, do samotných bojů o medaile zasáhly čtyři celky. Nejlépe si vedli starší žáci, kteří zakončili turnaj s bilancí osmdesáti vstřelených branek a pouze šestkrát inkasovali. Neztratily se ani nejmladší kategorie.

Starší žáci neměli konkurenta, na PFC se dařilo i ostatním Sparťanským týmům

Sparta se rozhodla dát na turnaji prostor každému hráči k jeho růstu, proto tak vysoké číslo přihlášených týmů. ,,Tento turnaj jsme brali jako dobré zpestření a  možnost pro každého hráče dále se rozvíjet v průběhu sezony. S trenéry jsme se shodli, že dáme prostor všem hráčům a hráčkám, které se na turnaj přihlásí, poté jsme poskládali týmy, až na vyjímky byly týmy rozděleny dle mládežnických akademií, to znamená, že jsme na tento turnaj netvořili žádné spojené týmy jako tomu bývá například na turnaj v Brně nebo na pražském UNYP CUPu," říká na úvod Daniel Wertheim a dodává: ,,Tradičně jsme před samotným turnajem uspořádali Skills Camp, tentokrát v UNYP ARENĚ, kde se den před turnajem sešlo celkem 101 nejmenších Sparťanů, pro které byl kemp uspořádán. Hráči tak měli skvělou příležitost potrénovat po delší vánoční pauze a připravit se tak na turnaj."

Starší žáci nenašli konkurenta a pořádně si zastříleli

Turnaj se nejlépe povedl starším žákům, kteří po celou dobu turnaje ukazovali konstatní a velmi dobré výkony, které byly často postrachem pro jejich soupeře. Za sedm zápasů nenašel elitní tým starších žáků jediného přemožitele a často své soupeře vyprovodil vysokým počtem vstřelených branek, sladká tečka přišla ve finále, kdy Sparta porazila Gullivers Brno vysoko 8:1 a naprosto ovládla svou kategorii. Oliver James Thompson hodnotí výkony obou týmů starších žáků: ,,PFC hodnotím velmi pozitivně, ukázalo to na silné stránky, které budeme chtít dále rozvíjet, ale i na ty slabší stránky, na kterých budeme muset tvrdě zapracovat. Také si cením možnosti konfrontací s týmy z jinych koutů republiky. Nejen že jsme si mohli zahrát i s někým jiným, což je v půlce sezóny parádním zpestřením, ale dostali jsme možnost porovnat jak na tom tyto, nám neznámé regiony, jsou. Týmu RED, který se prezentoval chutí hrát a bojovnými výkony, turnaj ukázal, že je třeba pracovat hlavně na tvorbě hry a zakončení. Kluci však ukázali charakter a s fantastickým Rudou Javoříkem v zádech a s výše zmíněnou chutí, je tu skvělý příslib do budoucna. Tým BLUE (který turnaj ovládl) do turnaje vstoupil s cílem předvést rychlý, intenzivní florbal. Tento cíl se podařilo na 99% splnit. Kluci ukázali obrovskou chuť hrát, žádné utkání za žádného stavu nevypustili a díky tomu si zaslouženě došli pro vítězství v turnaji. Předvedená hra byla na velmi vysoké úrovni a dle mého názoru se v této kategorií těžko vídá. O to více nás teď čeká práce, protože nikdo si nepřejeme, aby toto byl náš vrchol! Nicméně teď je ještě chvilka, kdy si můžeme užít úspěch a doufám, že nás bude motivovat do další části sezóny. Jedinou kaňkou turnaje bylo zranění Vojty Andráška, kterému tímto přejeme brzké uzdravení!

Mladší žáci z Podvinného Mlýna nakonec pověsily na krk bronzové medaile

Bronzové medaile pro tým mladších žáků z Podvinného Mlýna je velmi dobrý výsledek když se podíváme na pomalejší start turnaje. Z hráčů však bylo cítit lehké zklamání, pomýšleli na finále, které si na tomto turnaji zahráli v předešlých letech. ,,Po nevydařeném vstupu do turnaje a skoro vyřazení ve skupině, jsme se neskutečně nabudili a došli až takhle daleko. Hráči si perfektně plnili své povinnosti a snažili jsme se všechno dělat tak, jak se učíme. Semifinálový zápas jsme si v podstatě prohráli sami, ale vzhledem k průběhu turnaje si myslím, že bronzová medaile je krásná a zasloužená," hodnotí výkony svých svěřenců hlavní trenér Radek Križko.

Nejmenší Sparťanky ukázaly svou šikovnost a došly si pro první místo

Tým elévek nastoupil do turnaje v kategorii G09, kde dokázal ukázat svou šikovnost a vyspělost oproti soupeřkám. Holky ovládly svou skupinu, kde prohrály jediný zápas a to těsně s FA Mladá Boleslav. ,,Holky hrály celý turnaj skvěle a předváděly krásnou kombinační hru, která jinak v této kategorii není až tak častou. Mám radost, že jsme až na krátké výpadky udržely tempo hry ve všech zápasech a nebýt jednoho zaváhání, tedy prohry o gól s týmem Mladé Boleslavi, byly bychom stoprocentní. I tak bereme první místo a holky si zaslouží velkou pochvalu nejen za předvedenou hru, ale také za super spolupráci jako tým," hodnotí s úsměvem turnaj hlavní trenérka Míša Hrubá.

Elévci vybojovali druhé místo v kategorii B10

Tým elévů z Podvinného Mlýna, který vedl Michal Eisenkolb společně se svým synem Matějem Eisenkolbem to dotáhl na stříbrné medaile. ,,Kluci ročníku 2010 s jednu vyjímkou z přípravky 2012 se celým turnajem MINI PFC probíjeli jako lvi. Z pohledu trenéra mám největší radost z toho, jak krásně se na turnaji ukázalo to, co s touhle kategorií trénujeme. Tedy práce s balonkem a velká odvaha v soubojích 1v1. Tam naši borci svoje soupeře opravdu převyšovali. Od prvního do posledního zápasu se bojovnost a chuť porvat se o úspěch stále zvyšovala. Jediný způsob, jakým nám soupeř dokázal dát gól, byly krásné kombinace do prázdné. A to, jak se v tomhle případě brání, opravdu ještě netrénujeme. Kluci si na to postupně přicházejí sami. O to hlavně jde. Nakonec vybojovali zasloužené stříbro. Takže my trenéři ME + ME jsme naprosto spokojeni," říká z vydařeného turnaje elévů hlavní trenér Michal Eisenkolb.

V neposlední řadě musíme zmínit také tým dorostenců, který nakonec zakončil turnaj výhrou v play-off skupiny B a tým elévů B09, který skončil na 3.-4. místě play-off B a pro některé hráče z tohoto týmu to byl vůbec první turnaj s herním systémem 5+1.

Všem týmům, které reprezentovaly Spartu na turnaji patří velké dík, stejně jako trenérům, kteří si našli čas jak na Skills Camp tak na dlouhý turnaj a věnovali se tak naší mládeži, budeme se těšit na další společné akce! #myjsmesparta

Dále čtěte