Mladší žákyně opět neporažené

Ve sváteční neděli 17. listopadu odehrály sparťanské mladší žákyně v Mladé Boleslavi a na pražské Děkance zápasy pátého kola své ligové soutěže. Byť byli trenéři nuceni kvůli zranění upravit ustálenou sestavu A-týmu, holky hrající v nejvyšším výkonnostním koši v žádném ze zápasů opět nepoznaly hořkost porážky a v celkové statistice si připsaly páté finále z pěti možných, korunované čtvrtým celkovým vítězstvím. Druhý tým pak pokračoval v nabírání cenných zápasových zkušenostní v koši třetím.

3. prosinec 2019
Mladší žákyně opět neporažené

Tým Blue

Sparta vs. Florbalová akademie Mladá Boleslav 2007  / 12:6

První zápas komentuje obránkyně Adriana Vebrová, která do sestavy naskočila místo zraněné Marie Klimové: "Zápas jsme začaly dobře, ale potom nám soupeřky daly pár zbytečný gólů. Naše druhá lajna jeden gól dala, ale hned několik dostala - kvůli tomu, že se chvilkami nikdo nevracel. První lajně to tam ale naštěstí padalo, takže jsme nakonec vyhrály celkem jasným skóre."

Sparta vs. Texas Longhorns DDM P6 / 8:3

Druhé utkání ve skupině hodnotí univerzálka Vanessa Strouhová: "Do zápasu jsme vkročily vlažně. Tempo hry nebylo příliš vysoké. Uklidnil nás až vedoucí gól. Soupeřky se ale nevzdaly a hned dvakrát dokázaly srovnat skóre. Přesto jsme to byly my, kdo dal chvíli před koncem prvního poločasu gól na 3:2. Hned po deseti vteřinách druhého jsme pak zvýšily na 4:2, což se později ukázalo jako zlomový moment zápasu. Až dokonce jsme navyšovaly náš náskok a celkově zvítězily 8:3."

Sparta vs. FbŠ Bohemians bílé / 5:2

Finálový zápas popisuje útočnice Nikola Vostřáková: "Ve třetím zápase jsme se potkaly s naším tradičním, nejvyrovnanějším soupeřem. Hned od začátku jsme nasadily rychlé tempo. Míček jsme měly pod kontrolou a více jsme si přihrávaly, dlouho nám však trvalo, než jsme daly první gól. Bohemka na něj ale rychle odpověděla. My ale na rozdíl od soupeřek pokračovaly ve stejném tempu i nasazení celý zápas. A to i přesto, že se jedna z nás zranila a poslední minuty už nemohla dohrát."

Závěrečné slovo přidává trenér František Kovač, který s týmem turnaj absolvoval: "Jsem rád, že se holkám turnaj líbil - a také herně a výsledkově vydařil - i v pozměněné sestavě. Je to jasný důkaz nejen toho, jak dobrou partu ve Spartě máme, ale také jak kvalitní hráčky máme k dispozici v B -týmu. O takovém zdravě konkurenčním prostředí si může většina ostatních klubů nechat jen zdát. Čtyři z pěti vyhraných finále nejsou náhoda."

Sestava ACS Blue: Dolejšová, Dryáková M., Krejčí, Novotná (G), Strouhová, Vebrová, Vostřáková.

Tým Red

Sparta vs. Start98 Praha-Kunratice / 7:9

První zápas popisuje gólmanka Monika Čehylová: "Byl to vyrovnaný zápas. Kdybychom trochu lépe bránily a měly trochu více štěstí ve vlastním zakončení, mohly jsme klidně i vyhrát."

Sparta vs. Olymp florbal Athéna / 4:7

Druhý zápas komentuje obránkyně Adéla Mrázová: "Soupeřky byly o trochu lepší a  taky zkušenější. To se projevilo na celkovém skóre. Když ale budeme pořádně trénovat, jistě se na jejich úroveň brzy dostaneme a pak jim porážku vrátíme."

Sparta vs. Fat Pipe Florbal Chodov / 13:14

Třetí utkání hodnotí útočnice Tereza Navarrová: "Zápas jsme smolně prohrály. Vedly jsme o gól, ale těsně před koncem dva  rychlé dostaly. Bylo to proto, že jsme si nehlídaly protihráčky. Taky jsme si někdy zbytenčně nahrávaly naslepo. Jinak se mi ale zápas líbil."

Sparta vs. FbŠ Bohemians zelené / 9:7

Čtvrtý zápas glosuje obránkyně Anna Nováková: "Byl to sice silný soupeř, ale my jsme ho porazily! Myslím si, že jsme si mohly lépe obsazovat volné hráčky, jinak to ale z naší strany bylo fajn."

Celkové hodnocení turnaje připojuje trenér Jan Šesták: "Na turnaji jsme byli opět věkově a početně tím nejslabším týmem. Holky ale nevzdaly jediný souboj a odehrály čtyři velmi vyrovnaná utkání. Zejména musím ocenit, že se po smolném zápase s Chodovem, který jsme prohráli celkovým poměrem 13:14, dokázaly ještě vybičovat a v posledním utkání s pořádajícími Bohemians, které vyhrály všechna tři předchozí utkání, dokázaly konečně urvat výhru."

Sestava ACS Red: Čehylová K., Čehylová M., Karbanová, Mrázová, Navarrová, Nováková, Šestáková.

Šestý turnaj sezóny 2019/20 čeká oba týmy již tuto neděli 8. prosince.