Mladší žákyně dominují prvnímu koši

První listopadovou sobotu pokračovala čtvrtým soutěžním kolem liga mladších žákyň. Modré Sparťanky ve Střešovicích opět nepoznaly hořkost porážky a nadále dominují prvnímu výkonnostnímu koši. Červenému týmu, složenému především z elévek, se sice ve třetím koši v Letňanech výsledkově příliš nedařilo, přesto holky statečně bojovaly ve všech utkáních.

Mladší žákyně | 15. listopad 2019
Mladší žákyně dominují prvnímu koši

Tým Blue

Sparta vs. Tatran Střešovice / 12:9

První zápas hodnotí útočnice Patricie Dolejšová: "Na začátku zápasu jsme na hřišti ještě spaly. I přes celkovou výhru jsme, myslím, nehrály moc dobře. Špatně jsme bránily, nenahrávaly  si, netrefovaly bránu. Naštěstí nám zápas v bráně zachránila Světlana. Po zápase nám trenér promluvil do duše, takže jsme do dalších zápasů nastupovaly již probuzené a jako správná parta. A opět jsme všechno vyhrály!"

Sparta vs. FbŠ Bohemians bílé / 6:4

Druhý zápas komentuje benjamínek týmu, útočnice Marie Dryáková: "Na začátku jsme rychle prohrávaly, protože jsme špatně bránily. Pak jsme ale zlepšily obranu a začaly se víc snažit. Chtěly jsme víc  vyhrát. To se nám podařilo i přes gól, který jsme obdržely v závěrečné hře soupeřek bez brankáře."

Sparta vs. Florbalová Akademie Mladá Boleslav 2008 / 13:4

Finále přibližuje útočnice Alice Krejčí: "Po vyrovnaném úvodu se nám podařilo získat rychle převahu a první poločas tak skončil 4:1 v náš prospěch. Ve druhém poločase nás Bolka zaskočila rychlým nástupem a nebýt několika skvělých Světlaniných  zákroků, mohlo být vyrovnáno a zápas se mohl vyvíjet úplně jinak. Zlepšily jsme ale přesnost a rychlost nahrávek a výsledek se dostavil. Soupeřky znervózněly, nám to tam začalo padat a konečné skóre 13:4 znamenalo, že jsme opět vyhrály celá turnaj!"

Závěrečné slovo přidává trenér František Kovač, který s týmem turnaj absolvoval: "V této věkové kategorii jde nám trenérům primárně o hru samotnou, výsledky jsou až sekundární. Chceme, aby hráčky měly v soutěžních zápasech co možná nejvíce různých podnětů, které musí řešit, interakcí se soupeřkami, které je rozvíjí jiným, dalším způsobem, než klubové tréninky. Proto jsem i velmi rád, že jsme ve finále konečně narazili na jiného soupeře než FbŠ Bohemians, s nimiž jsme se zatím utkali ve všech předchozích závěrečných zápasech letošního ligového ročníku. A že jsme ročník 2008 boleslavské Florbalové akademie přejeli rozdílem třídy? Z toho mám pochopitelně radost, protože to  rozhodně nebyl náhodný výsledek. Naopak rozháraný průběh prvního zápasu proti domácímu Tatranu mě velmi mrzel."

Sestava ACS Blue: Dolejšová, Dryáková M., Klimová, Krejčí, Novotná (G), Strouhová, Vostřáková.

Tým Red

Sparta vs. Start98 Praha - Kunratice / 3:7

První zápas komentuje univerzálka Anna Miterová: "Na turnaji jsme byly v oslabené sestavě, jen samé elévky. To se asi podepsalo i na vlažném vstupu do prvního zápasu. Soupeřky nám odskočily a my už skóre nestačily dorovnat."

Sparta vs. Fat Pipe Florbal Chodov / 11:11

Druhý zápas hodnotí univerzálka Adéla Trojášková: "Druhý zápas jsme určitě hrály lépe než první, protože jsme víc běhaly a nahrávaly si. Ale málo jsme se vracely a proto výsledek nakonec dopadl remízou 11:11."  

Sparta vs. Rudná Panthers Praha / 5:6

Třetí zápas popisuje útočnice Mia Šestáková: "Bohužel jsme o gól prohrály úplně na konci zápasu. Ale na to, že jsme tentokrát hrály jen elévky proti starším holkám, si myslím, že jsme hrály super. Navíc Pantherky měly obří super brankářku, které skoro nešel dát gól. Jestli příště budeme mít v týmu i mlžky, které byly tentokrát nemocné, tak je určitě dáme!"

Sparta vs. Black Angels white / 2:16

Čtvrtý zápas glosuje útočnice Aneta Karbanová: "Poslední zápas jsme prohrály 2:16 s Black Angels. Soupeřky byly proti nám elévkám velké a my už jsme byly docela unavené. Přišlo mi, že jsme ale hodně bojovaly. I když jsme prohrály, myslím, že to byl dobrý zápas. Příště jim to oplatíme!"

Celý turnaj na závěr hodnotí trenérka Natálie Jirková: "Na turnaj jsme vyrazily v oslabené sestavě, nicméně soupeřkám jsme nedaly nic zadarmo. První zápas byl z naší strany velmi ospalý a protihráčky toho dokázaly využít v jejich prospěch. Do druhého se nám povedlo vstoupit mnohem lépe a holky hrály přesně tak, jak se od nich očekávalo. Bojovaly o každý balonek a byla z toho skvělá divoká remíza 11:11!  Třetí zápas už bylo znát, že jsou naše hráčky unavené, už začaly tahat nohy, každopádně i tak to bylo velmi vyrovnané utkání, ze kterého však nakonec bral body soupeř. Na závěr  nás čekali pořádající Black Angels, kteří opět nezklamali a na poslední koš si vzali to nejlepší, co v klubu v této kategorii mají. Blackům jsme to chtěly pořádně znepříjemnit a tak jsme se rvaly o každý metr hřiště, na výhru to ale nestačilo. Tým Red, skládající se převážně z elévek, zatím ve třetím koši bojuje opravdu statečně a herně jde nahoru zápas od zápasu. Je jen otázkou času, kdy se holkám podaří urvat další body!" 

Sestava ACS Red: Čehylová M., Karbanová, Miterová, Navarrová, Nováková, Trojášková, Šestáková

Pátý turnaj čeká oba týmy již tuto neděli, svátečního 17. listopadu. První koš se hraje v Mladé Boleslavi, třetí na pražské Děkance.

Dále čtěte