Starší žákyně nepoznaly soupeře a postupují

Poslední říjnovou sobotu sehrály sparťanské starší žákyně v Praze tři zápasy třetího ligového kola, tentokrát opět v rámci druhého výkonnostního koše. Ani v jednom z utkání Sparťanky neokusily hořkost porážky, naopak si připsaly celkem 9 bodů do průběžné tabulky a po dvou turnajích se vrací zpět do nejvyššího koše, v němž letošní soutěžní ročník po loňské úspěšné sezóně začínaly.

Starší žákyně | 30. říjen 2019
Starší žákyně nepoznaly soupeře a postupují

Sparta vs. TJ Sokol Královské Vinohrady / 4:1

První zápas komentuje gólmanka Karolína Hujerová: "Nejen tenhle první zápas, ale celý turnaj hrály holky moc pěkně. Už od začátku do toho daly všechno a tak jsme brzo vstřelily gól. A pak další, a další - a už soupeřky k ničemu nepustily. Škoda toho jediného obdrženého, který jsme, myslím, dostaly z toho, že se holky nestihly včas vrátit z útoku. Ale jinak to bylo moc fajn. Celý turnaj jsem si fakt užila, moc se mi líbil."

Sparta vs. Florbalová Akademie Mladá Boleslav / 4:1

Druhé utkání glosuje útočnice Alice Krejčí: "Druhý zápas se nám povedl stejně jako první, ale Bolka byla už o něco silnější soupeř. Co se týče naší druhé lajny, jsem spokojená s naší obrannou činností, ale mnohem horší je to s rychlým přechodem do útoku. Ten se nám moc nedařil. Až na velmi kuriózní gól Lindy naše lajna žádný jiný nedala. Máme tedy opravdu co zlepšovat!"

Sparta vs. Tatran Střešovice / 3:2

Finále hodnotí obránkyně Kamila Slováková: "Při posledním utkání už byla na všech vidět únava. Ze začátku byla hra poměrně pomalá, ale později nás soupeř donutil pořádně běhat. Komunikace moc dobrá opět nebyla, ale vracení se do obrany už celkem dobré bylo. Nějaké chyby v naší hře sice ještě jsou, ale zvládly jsme je a pohlídaly si vítězství. Myslím, že to byla zasloužená výhra v zápase plném boje a napínavých momentů."

Závěrečné slovo přidává trenér František Kovač, který s týmem turnaj absolvoval: "Můžeme být spokojeni nejen s výsledkem a postupem do nejvyššího koše, ale - a to především - s průběhem jednotlivých zápasů, s námi předváděnou hrou a nasazením všech hráček v průběhu celého turnaje. Především s tímto posledním aspektem našeho výkonu jsme měli na předchozích turnajích problémy, tentokrát však nikoliv a výsledek tomu po zásluze odpovídá. Do obou utkání ve skupině jsme vstoupili suverénně, soupeřky jasně přehrávali naší rychlou kombinační hrou a průběh zápasů kontrolovali od úvodního hvizdu až po ten závěrečný. Vyvážený prostor na hřišti tak mohly dostat obě nominované pětice. Před finálovým kláním jsem pro jistotu hráčkám důrazně promluvil do duše, aby se nenechaly předchozími relativně jednoduchými vítězstvími ukolébat a zbytečnou pasivitou a nedůrazem si nepokazily pozitivní zážitek z turnaje. Ke konci zápasu se již na některých hráčkách začala projevovat únava, soupeř měl navíc k dispozici přesilovku za naše špatné střídání. Sparťanky však sáhly až na dno pomyslné zásobárny svých sil, třetí dnešní vítězství a na něj navázaný postup do nejvyššího výkonnostního koše si nenechaly ujít a do prodlouženého víkendu vyrážely sice unavené, ale s vítěznými úsměvy na rtech." 

Sestava ACS: Dolejšová, Dryáková L., Hujerová (G), Chvoštíková, Krejčí A., Krejčí L., Novotná, Slováková, Strouhová, Vebrová, Vostřáková.

Dále čtěte