Dorostenky se zápas od zápasu zlepšují

Třetí říjnovou sobotu vyjely sparťanské dorostenky ke dvěma zápasům třetího ligového kola sezóny 2019/20 do Mladé Boleslavi. Jak naznačuje titulek článku, můžeme být s výkony družstva, nastupujícího poprvé v klubové historii v nejvyšší soutěži své věkové kategorie, relativně spokojeni, neboť se zápas od zápasu lepší. Na druhou stranu je ale třeba vnímat, že na jeho bodovém kontě zatím stále svítí nula.

Dorostenky | 28. říjen 2019
Dorostenky se zápas od zápasu zlepšují

Sparta vs. Fat Pipe Florbal Chodov / 1:9

První zápas komentuje univerzálka Aneta Navrátilová, která tentokrát nastoupila v obraně. "Přestože jsme prohrály 1:9, bojovaly jsme do posledních minut. První dvě třetiny jsme, myslím, docela dobře bránily, jelikož jsme držely postavení. Tím pádem jsme zavíraly střed hřiště a soupeřky musely hrát složitě kolem nás. Zároveň jsme si směrem dopředu vypracovaly několik šancí, které však zůstaly neproměněny. Koncem druhé třetiny jsme sice prohrávaly 0:4, ale hned na začátku třetí se nám povedlo skórovat. Soupeř pak začal střílet z větší dálky a my jsme proti jeho střelám moc nechodily. Myslím ale, že výsledek 1:9 je celkem nespravedlivý, jelikož šancí jsme měly opravdu dost, ale kromě té jedné gólové střely všechny tečovaly brankovou konstrukci. Celkově mi tento turnaj přišel zatím nejlepší, co se týká předvedené hry. Začaly jsme více komunikovat, držet postavení a měly jsme konečně i spoustu šancí. Myslím, že se lepšíme a věřím, že budeme brzy bodovat!"

Sparta vs. Black Angels / 0:7

Druhý zápas hodnotí útočnice Julie Pecinová: "V první třetině se podle mě projevila únava z předchozího zápasu. Holky z Black Angels hrály ten den svůj první zápas a navíc měly dvakrát tolik hráček na střídačce. V klidu si nás přehrávaly a proměňovaly šance. Také nám déle trvalo si uvědomit, že je potřeba i proti tabulkově slabšímu týmu, než byl Chodov, zapojit všechny síly a pořádně bránit. To se nám povedlo od druhé třetiny. Tam jsme se sebraly a začaly skvěle bránit i chodit do šancí. Myslím, že kdybychom je proměňovaly, mohly bychom skóre dorovnat. V tomto rozpoložení jsme nastoupily i do třetí třetiny, ve které jsme stejně jako ve druhé dostaly jen jeden gól. Myslím, že jsme poslední dvě třetiny skvěle bránily, dobře komunikovaly. I přesto, jak vypadá výsledek zápasu, si myslím, že nebýt počáteční únavy, mohl zápas dopadnout úplně jinak."

Závěrečné shrnutí turnaje připojuje trenér František Kovač, který s týmem v Mladé Boleslavi byl: "Holky se začínají postupně rozehrávat, zvykat si na obtížnost první ligy. Poprvé jsme si opakovaně vytvářeli vyložené brankové příležitosti, které zatím bohužel zůstávají neproměněné. V opačném případě by asi oba zápasy měly jiný průběh. S Chodovem to klidně mohlo být po dvou třetinách 3:4 a pak by to byla loterie. Do karet nám nehrálo ani zranění gólmanky Káji, kterou musela během druhé pauzy nahradit nerozchytaná Majda, čehož soupeř využil a několika rychlými slepenými góly zápas jasně rozhodl. Do druhého duelu jsme naopak vstoupili o poznání hůř, vlažně. Toho soupeřky zkušeně využily, během prvních devíti minut nám nasázely pět branek, a pak už pouze kontrolovaly hru. Za dvě následující třetiny, které obě skončily poměrem 0:1, si však Sparťanky zaslouží pochvalu. Soupeř sice hrál údržbu, my ho ale k vážnějšímu ohrožení naší branky nepustili, naopak opakovaně udeřily v jeho pásmu. Ukazuje se, že nastoupená cesta je správná. Proto je třeba dál intenzivně pracovat jak v tréninku, tak i v utkáních, která se nám výsledkově nedaří. Neboť až přijdou duely se soupeři, s nimiž se můžeme kvalitativně rovnat, musíme být stoprocentně připraveni."

Sestava ACS: Dryáková L., Hujerová (G), Kratochvílová, Lukovská, Navrátilová, Pavlíčková, Pecinová, Slováková, Valentová (G), Zemanová, Železná, Žežulková.

Čtvrtý turnaj čeká dorostenky na státní svátek 17. listopadu, kdy pocestují do Kutné Hory.

Dále čtěte