Nejsledovanější florbalové derby se blíží. Vyhraje ten, kdo to ustojí v hlavě, ví Ondřej Kašpárek

Jeden z nejatraktivnějších duelů Florbalové Superligy se odehraje v pondělí 7.10. v 17:00 v UNYP ARENĚ před kamerami ČT Sport. Vstup na utkání je pro všechny fanoušky zdarma. ,,Jelikož duely mezi Spartou a Bohemkou dlouhodobě nabízejí zajímavou podívanou, věříme ve velkou návštěvnost a těšíme se na tu správnou atmosféru pražského derby, zároveň náš tým bude mít v hledišti značnou podporu, jelikož v průběhu utkání bude probíhat klubové focení našich mládežnických týmů," říká vedení Sparty.

Muži A | 2. říjen 2019
Nejsledovanější florbalové derby se blíží. Vyhraje ten, kdo to ustojí v hlavě, ví Ondřej Kašpárek

Jedná se o velký souboj dvou pražských rivalů. Stupňující se rivalitě jistě napomohly i dvě čtvrtfinálové série play-off, kdy dva roky po sobě Sparta narazila právě na Bohemans. Poprvé na sebe týmy zbyly, podruhé si Sparta díky druhému místu po základní části sama Bohemku zvolila za čtvrtfinálového soupeře. Série v obou ročnících dopadly velmi jednoznačně - 4:1 pro Spartu, průběh jednotlivých zápasů tohle ale potvrdit nemůže, jelikož všechna utkání skončila velmi těsným výsledkem.

Derby bude jistě o něco zajímavější pro dnes už dva Sparťany, kteří dříve působili v Bohemians. Jedním z nich je Josef Juha, který vyrostl právě v Bohemce a před letošní sezónou se rozhodl pro změnu a rozhodl se pro přestup právě do Sparty. Druhým hráčem je Jakub Kolstrunk, odchovanec Ústí nad Labem působil v předešlé sezoně v Bohemians díky možnosti střídavého hostování. Některé to mohlo překvapit, ale florbalová cesta mladého útočníka zavedla právě do Sparty. 

,,Derby je za rohem a já se strašně moc těším. Speciální příprava na Bohemku neprobíhá, v základní části se primárně soustředíme na naši hru. V utkání určitě bude spousta soubojů, různých menších či větších válek a emoce budou stříkat do všech stran na což se těším. Já tvrdím, že derby s Bohemkou vyhraje ten, kdo to lépe ustojí v hlavě a hraje si svoji hru. To rozhodne," říká k nadcházejícímu derby trenér Sparty Ondřej Kašpárek. Trenér klokanů Michal Jedlička se nechal slyšet po utkání s Otrokovicemi. ,,Určitě to bude vyhecované utkání, budou tam emoce a já doufám, že zápas dopadne stejně jako s Otrokovicema, ale bude to určitě těžsí, protože Sparta bude na Podviňáku pěkně nažhavená a bude chtít pokračovat ve vítězné sérii, kterou v současné době mají."

Dorazte podpořit Spartu v derby proti Bohemians v pondělí 7.10. od 17:00 v UNYP ARENĚ na Podvinném Mlýně.

#myjsmesparta

Dále čtěte