Sparta bude oblékat nové dresy, jsou moderní a zároveň navazují na sparťanskou tradici

,,Po čtyřech letech používání stejných dresů jsme se dospěli k přesvědčení, že nastal čas na jejich obměnu. Od začátku jsme chtěli, aby nové dresy byly moderní a zároveň navazovali na sparťanskou tradici. Chtěli jsme, aby byly atraktivní s mnoha detaily a přitom nepřeplácané. A konečně museli splňovat podmínku nových dresů a přitom se daly použít v kombinaci s těmi stávajícími," říká k novým dresům generální manažer Sparty Václav Culka ml.

Muži A | 5. září 2019
Sparta bude oblékat nové dresy, jsou moderní a zároveň navazují na sparťanskou tradici

,,Projekt nových dresů jsme odstartovali v dubnu letošního roku a na pomoc jsme si přizvali grafika Karla Hejkala - Hejkal.com, který má s návrhy dresů letité zkušenosti. V průběhu navrhování jsme pracovali s téměř padesátkou různých návrhů, ladili desítky detailů či odstínů barev a na začátku srpna jsme dospěli k finální verzi, se kterou jsme byli 100% spokojeni. 

Proces navrhování nám krom dresů samotných přinesl i drobné oživení loga florbalové Sparty prostřednictvím bílého S, které jste již mohli zaznamenat na našich internetových stránkách. Krom upraveného loga je tu i nový font, který budeme používat nejen na dresech, ale i veškerém klubovém textilu. 
Z dalších zajímavých detailů bych chtěl poukázat na nový střih límce, zakončení rukávů s nápisem Sparta, u žlutých dresů ještě oživené pruhy v klubových barvách. Oba dresy mají texturu tenkých proužků v lehce jiném odstínu a u žluté varianty jsou tyto proužky ještě zakončeny tečkou opět v klubových barvách. A konečně, vnitřní límec skrývá překvapení pro každého hráče. Vytvoření nových dresů byl několika měsíční projekt, který stál dost času i úsilí, ale když vidím výsledek, jsem rád, že jsme se pro něj rozhodli. Věřím, že se budou líbit i všem ostatním sparťanům," uzavírá oficiální oznámení o nových dresech Václav Culka. 

Nové dresy už jsou k objednání na členské sekci v kategorii e-shop. Mládežnické týmy budou používat obě barevné varianty dresů, ke kterým budou oblékat černé trenky, buďto současné, nebo nové, které se také dají objednat na členské sekci.

#myjsmesparta

Dále čtěte