Cílem turnaje bylo zapojit co nejvíce juniorů v konkrétních rolích, říká Ondřej Kašpárek

Zatímco v Brně na Hummel Open Game 2019 bojovalo sedm mládežnických týmů od přípravky po dorostence, ve stejnou dobu se ostré přípravě na novou sezonu věnoval i ,,A" tým vedený Ondřejem Kašpárkem. ,,Cílem turnaje bylo zapojit co nejvíce juniorů v konkrétních rolích, kteří doposud neměli žádnou zkušenost s mužským florbalem, včetně brankáře Patrika Zítky," říká k přípravnému turnaji Prague Challenge trenér Kašpárek, který byl v pátek před turnaje vyhlášen druhým nejlepším trenérem mužské Superligy v sezoně 2018/2019 na galavečeru Florbalista sezony.

24. červen 2019
Cílem turnaje bylo zapojit co nejvíce juniorů v konkrétních rolích, říká Ondřej Kašpárek

Sestava na přípravný turnaj Prague Challenge se obešla bez hlavních tahounů týmu kapitána Milana Garčara, obránce Radima Křenka, centra Marka Zouzala nebo také Matěje Prunera. ,,Turnaj jsme pojali jako prostor pro mladé hráče, které jsme chtěli vyzkoušet a dát jim prostor ukázat se, celkem se na turnaji představilo osm mladých juniorů, kteří do turnaje zasáhli plnohodnotně a odehráli celé zápasy," říká k absencí hlavních postav týmu hlavní trenér Ondřej Kašpárek a pokračuje. ,,Junioři se osvědčili, vyzkoušeli si, jaké to je hrát proti mužským týmům z nejvyšší ligy, ve finále s Bohemkou, která měla takřka kompletní sestavu, jsme odehráli vyrovnaný zápas s velkou dávkou emocí a myslím si, že i tohle bylo pro mladé kluky dobré poznat a za mě jsem s výkony mladých hráčů velmi spokojen, samozřejmě nám turnaj ukázal, na čem musíme dále pracovat," dodává k mladé sestavě turnaje Kašpárek.

Na turnaji se představily dvě nové tváře, letní posily Sparty, které skvěle zapadly a táhly mladíky k lepším výkonům. ,,Na turnaji jsme zapojili Kubu Kolstrunka z florbalu Ústí a Kristiana Kozáka, který k nám míří z ATU Košice, jak Kuba tak Kristian hráli dle mých očekávání a jsem velice rád, že je v týmu máme," neskrývá radost z příchodu dvou posil Kašpárek.

Na turnaji Sparta slavila vítězství nad FbŠ Bohemians white 4:3 a 6:4 nad Vítkovicemi. Ve finále se převážně mladí Sparťané utkali s FbŠ Bohemians green, kde inkasovali rozdílový gól v oslabení 3 na 5, třicet vteřin před koncem. Po prohře 5:6 tedy Sparta odváží z přípravného turnaje Prague Challenge druhé místo. ,,Celkově jsem s turnajem opravdu spokojený, na začátek letní přípravy si myslím, že se jednalo o dobrou akci, která našim hráčům nabídla skvělé zkušenosti a rozhodně se máme od čeho odrazit a víme na čem pracovat.

Na střídačce mužského ,,A" týmu se premiérově představil také nový asistent Marek Vojta, který rozšířil trenérský tým příchodem z Ústí, jeho postřehy a dojmy z prvního působení na Sparťanské lavičce vám poskytneme již brzy. 

Sestava:

Beneš, Zítka, Kolář, Kavan, Richtr, Kocián, Čermák, Kašpar, Hurt, Remeš, Velc, Kolstrunk, Kozák, Zeman, Bartoš, Pažák, Ujhelyi, Lang

Dále čtěte