Dva týmy získaly bronzové medaile a ostatní velké zkušenosti, takový byl Hummel Open Game 2019

Letošní Hummel Open Game je u konce. Sparťanská výprava celkem sedmi týmů ukázala, jak moc je florbal baví a jak moc velká může být touha po vítězství, na medaile však dosáhly týmy nejmladších a nejstarších účastníků Sparty. Týmy přípravky a dorostu skončily na bronzových pozicích.

Dva týmy získaly bronzové medaile a ostatní velké zkušenosti, takový byl Hummel Open Game 2019

Čtyři dny tažení na turnaji v Brně jsou u svého konce, v neděli se všechny celky Sparty vrátily v pořádku domu, nejmenší přípravkáři a nejstarší dorostencí po dlouhé cestě z Brna slavili bronzové medaile. Zbylých pět týmů Sparty - elévové, mladší žáci red/yellow a starší žáci red/yellow do bojů o medaile nepronikly. 

Přípravka

Spojený tým poskládaný z hráčů Sparty a Karlových Varů předváděl po celý turnaj skvělé výkony. Takřka pro všechny hráče se jednalo o novinku a zkušenosti v herním systému 5+1, který je pro takto mladé hráče velmi náročný. Tým pod vedením trenérů Linharta, Moravce a Lerchové ve skupině neprohrál jediný zápas a dokázal se probojovat až do semifinále play-off, kde prohrál až na samotné nájezdy po skvělém konci utkání, kdy dohnal náskok soupeře Hattrick Brno z 1:3 na 3:3. 

Elévové

Tým elévů se skvěle dostal do turnaje po úvodní porážce od Vítkovic, kdy Vítkovice otočili dobře rozehraný zápas Sparty z 1:3 na konečných 3:6. Druhý den Spaťané získali všech devět bodů po třech výhrách a zajistili si tak druhé místo ve skupině. V play-off nejdříve vyprovodili z turnaje Hornets Brno v poměru 14:0 a dobře rozjetou partu zaskočili v osmifinále Buldoci z Brna, kteří otočili zápas z 1:2 na konečných 3:5. Zde postupová pozice mladých Sparťanů vyhasla a postup slavili Bulldogs. 

Mladší žáci Red

Tým mladších žáků Red ukazoval na turnaji krásný kombinační florbal, který díky skvělé souhře hráčů bavil všechny fanoušky. Postup do čtvrtfinále play-off Spartě překazil pražský celek Panthers Praha, který Spartu porazil hned dvakrát (ve skupině 5:3 a 6:4 v osmifinále). Bohužel se tak tým mladších žáků Red musel s turnajem rozloučit a zkousnout vyřazení z turnaje. 

Mladší žáci Yellow

Parta skvělých spoluhráčů vedena Janem Marvánkem a Lukášem Staňkem slavila hned tři vítězství na turnaji, musela přijmout ale stejný počet porážek. Cesta play-off se uzavřela utkání s Mladou Boleslaví, která v zápase mnoho nedovolila a slavila výhru 12:4 a zasloužený postup.

Starší žáci Red

Starší žáci Red vstoupili do turnaje jako jeden z hlavních aspirantů na vysoké příčky. Skupina byla přímo spanilá jízda a hráči mohli slavit hned tři dvojciferné výhry nad svými soupeři. Neočekávaný zvrat na cestě do nedělních bojů nastal zápasem s Bučisem, tvrdý a důrazný florbal se vyplatil hlavně hráčům Bučisu, který dokázal ubránit těsné skóre 3:2 a postaral se tak o velké překvapení, když vyřadil Spartu.

Starší žáci Yellow

Tým starších žáků Yellow odehrál ve skupině pouze tři utkání, ve dvou z nich slavil výhru, jednou remízu. Vstup do play-off se Spartě vůbec nepovedl a Liberec tedy přes starší žáky Sparty postoupil dál po výhře 10:4.

Dorost

Dorostenci pouze jednou zaváhali ve skupině, kdy podlehli Slovácku 1:4, další prohru nedopustili až do semifinále, kdy na nájezdy prohráli se slovenským výběrem Maskantje B17 3:4. Po svých přesvědčivých výkonech ale mohli mít hráči vedení Petrem Bínou radost, jelikož z turnaje odjížděli s bronzovými medailemi na krku a všichni víme, že nájezdy jsou hold loterie. 

Takový byl ve stručnosti Hummel Open Game 2019, velké poděkování patří rodičům, kteří se zapojili do organizace turnaje a pomohli tak trenérům například s převozem hráčů na jednotlivé zápasy, nebo s organizací zajištění jídel a atd. Moc děkujeme! Hráči ukázali, jak moc je florbal baví a jak moc na sobě chtějí pracovat, jelikož i z těžkých zápasů, které třeba nedopadly zrovna podle představ, každý Sparťan odcházel s velkou dávkou zkušeností, které k florbalu neodmyslitelně patří. Nyní Spartu čeká chvíli volna, Prague Games se ale blíží a tam budeme opět vidět! 

Fotky a videa z turnaje, které popisují skvělou atmosféru, můžete vidět na našich sociálních sítích Facebooku a Instagramu!
#myjsmesparta

Dále čtěte