Mladší žáci opanovali Dragon Cup v Milevsku!

Po skončení ligových klání se naplno rozjela sezona víkendových turnajů. Po úspěšném Tatran Cupu se výběr mladších žáků v uplynulém víkendu zúčastnil tradičního turnaje Dragon Cup v Milevsku. Tým složený z obou akademii Sparty se utkal s týmy, se kterými nemá možnost běžně poměřit síly, proto byl každý soupeř velkou neznámou. Hrálo se ve 2 halách, zajímavostí bylo, ze jedna hala byl vlastně hokejový stadion mistniho ZVVZ Milevsko, tradičního klubu na mapě ČR, což pro kluky byl velký zážitek.

Mladší žáci opanovali Dragon Cup v Milevsku!

Turnaje se zúčastnilo celkem 11 tymu, rozdělených do 2 skupin, do semifinále postupovali první 2 tymy ze skupiny. Mladí sparťané nejprve porazili domácí Doswich Milevsko Zraloci 5:1, následně nešťastně remizovali 1:1 se Sokolem Písek, dále  bezpěčně porazili FBC Strakonice 3:1, rozstříleli Rafany Netolice 11:0 a na závěr základní skupiny si smlsli na Trhačích Sobeslav v poměru 7:3. Základní skupiny suverénně ovládli před Strakonicemi, které postoupili z 2. místa. V semifinále nás čekal Slovan Jindřichův Hradec, která si přibalil na cestu domu 5 gólů.

Ve finále jsme vyzvali místní Doswich Milevsko Pantery, kteří na turnaji neztratili ani bod a každý z jejich hráčů byl minimálně o hlavu větší než naši zástupci, nicméně finále se hrálo podle našich not a drtivou většinu zápasu se soupeř pouze bránil našim útočným výpadům. Koncovka ve finále nebyla naše silná stránka a proto skóre dlouhou dobu bylo převážené na naši stranu pouze jednou brankou. Z ojedinělé akce soupeř vyrovnal a i pres závěrečný drtivý tlak se nám již skórovat nepodařilo a vítěze musely určit až samostatné nájezdy. Tam se naplno ukázala naše šikovnost a technická převaha, kterou podpořil i výborným výkonech brankář. Proměnili jsme věechny 3 nájezdy a jelikož soupeř skóroval pouze jednou, vítězství bylo naše!

Velké poděkování za organizaci patří rodičům Honzovi Urychovi a Denisovi Roháčovi a všem ostatním, kteří přijeli kluky do tohoto malebného jihočeského městečka podpořit.

Medaily, pohár a podíl na domácím kolaci pro vítěze si odváželi: Ruda Javořík, Tomas Kuchynka, Honza Urych, Lukas Mitera, Kosťa Šlosar, Honza Krejča, Štěpán Indra, Kuba Slavik, David Rozhon, Matej Kopřiva, Oscar Sach, Dan Vostrak a Matyas Malkus.

Ruda Javorik st., trenér

Dále čtěte