Nejmladší sparťanky byly 3 vteřiny od zlata z Dragon Cupu

Na již tradiční turnaj Dragon Cup v Milevsku se letos vypravil i náš holčičí tým, a to do kategorie přípravek. Pravidla turnaje umožňují start o rok starších holek, takže se podařilo sestavit nejsilnější možnou sestavu složenou z 5 hráček ročníku 2009 a 2 hráček ročníku 2010, které všechny v průběhu sezóny nastupují za tým elévek a některé dokonce sbírají i starty v kategorii mladších žákyň. Holky v bráně podpořil bratr jedné z hráček Lukáš Sedláček.

Elévky | 27. květen 2019
Nejmladší sparťanky byly 3 vteřiny od zlata z Dragon Cupu

V turnaji bylo celkem 8 týmů a kromě našeho týmu byli v drtivé většině všechno kluci. Hrálo se systémem každý s každým, takže nás čekalo v rychlém sledu 7 utkání na 10 min superhrubého času.

ACEMA Sparta Praha - pink vs. FBC Strakonice 

Tradičně lehce nervózní zápas na úvod turnaje, který holky nakonec zvládly. Soupeř si na začátku vstřelil vlastní gól a po té, co se trefila Mája a Anetka, bereme výhru 3:0.

ACEMA Sparta Praha - pink vs. FBC Došwich Milevsko 

S pořádajícím týmem se trochu nezdvořile holky moc nemazaly a kluky téměř nepustily na naši polovinu. Do tabulky střelců se zapsaly všechny hráčky a Barča Sedláčkový se blýskla dokonce hattrickem. Skóre se zastavilo na krásných 10:0.

ACEMA Sparta Praha - pink vs. FBC Sokol Písek

Kluci sice na první pohlede nebyli největší, ale nic nám nedali zadarmo. Dokonce nám vstřelili gól jako první a byly vlastně jediný tým za celý turnaj, který nad našim týmem vedl. Holky situace trochu zaskočila, ale nakonec se podařilo zápas otočit a vybojovat těsné vítězství 2:1

ACEMA Sparta Praha - pink vs. FBC Český Krumlov

Zápas od začátku do konce pod kontrolou, postupně skórovaly Mája, Bárča, Nelča, Anička a hattrick v tomto zápase zaznamenala Mia. Konečné skóre 7:0.

ACEMA Sparta Praha - pink vs. FBC Slávia Praha

Nový soupeř, podobný průběh. Dvougólové Áďa s Nelčou doplněné góly Mii a Máji + vlastňák soupeře znamenají opět konečné skóre 7:0.

ACEMA Sparta Praha - pink vs. ACEMA Sparta Praha – red

Sestro – bratro vražedné derby proti klukům z Podviňáku. Los a i dosavadní průběh turnaje svedl proti sobě dva dosud neporažené týmy a bylo jasné, že v tomhle zápase se hraje o medaile. Z našeho pohledu asi nejhezčí zápas turnaje, spousta šancí na obou stranách, ale gólmani obou týmů předváděli parádní zákroky. Po gólu Ádi se ujímáme vedení 1:0. Kluci ale nic nevzdávají a v průběhu zápasu srovnávají na 1:1. Máme dokonce možnost trestného nájezdu, ale skórovat se nepodaří. Bohužel 3 sekundy před závěrečným klaksonem dostáváme smolný gól a prohráváme těsně 1:2.

ACEMA Sparta Praha - pink vs. Spartak Pelhřimov

Poslední zápas turnaje a Pelhřimov stejně jako my má pouze 1 prohru s Podviňákem, takže přímý souboj o stříbrné medaile. Holky se rychle oklepaly z předchozí smolené porážky a soupeře od začátku přehrávají. Postupně skórovaly Mája, Barča, Anetka , 2x Mia a když se závěrečným klaksonem proměňuje Nelča trestný nájezd a završuje tak svůj hattrick vyhráváme nakonec 8:2.

Holky celý turnaj předváděly parádní týmovou hru a s 38 nastřílenými brankami byly nejútočnější tým turnaje. Velkou zásluhu na celkové výsledku měl vynikající Lukáš Sedláček v bráně, který kryl holkám po celý turnaj záda, vychytal 4 nuly a s pouhými 5 obdrženými brankami byl nejlepším brankářem turnaje, a navíc si připsal i nějaké asistence. Bohužel 3 sekundy nás dělily od remízy s Podviňákem, která by pro nás měl cenu zlata, ale nakonec jsou z toho „jen“ stříbrné medaile.

Závěrem je potřeba sportovně pogratulovat klukům z Podviňáku, kteří prošli turnajem bez ztráty kytičky a zaslouženě vyhráli. Ale nebojte, my vám to někdy příště vrátíme.

Doufejme, že se holkám podaří udržet střeleckou formu i a na nadcházející Nisa Open v Liberci.

Sestava:

Lukáš Sedláček (G), Aďa Trojášková, Áňa Miterová, Nelča Strouhová, Anet Karbanová, Mia Šestáková, Bárča Sedláčková, Mája Dryáková

Dále čtěte