Sparta Kids přibírá do organizační struktury Marka Pavelku!

Projekt Sparta Kids se neustále rozrůstá a právě z těchto důvodů nastupuje na pozici provozního manažera Marek Pavelka, který zastává funkci kondičního trenéra starších žáků a dorostenců Sparty. ,,Jsem rád, že Marek přijal mou nabídku naplno se zapojit do struktur Sparta Kids, které zatím nejsou moc velké ale věřím, že právě s Markem se nám podaří opět celou organizaci posunout na vyšší úroveň," říká strůjce projektu florbalových kroužků na školách Dan Wertheim.

Přípravka PM, Přípravka BAR | 16. květen 2019
Sparta Kids přibírá do organizační struktury Marka Pavelku!

Proč bude pozici provozního manažera zastávat právě Marek Pavelka? ,,Marek má pro tuto pozici ty největší předpoklady, je to mladý trenér plný energie a navíc studuje sportovní obor na vysoké škole, má bohatou praxi ve vedení tréninku mládeže a částečně i organizační zkušenosti z odvětví sportu. Co je ale u člověka, který chce pracovat v prostředí sportu vždy nejdůležitější je to, že má o věc sám zájem, přichází s novými nápady a má chuť sportovní prostředí posouvat dál, takovou osobou Marek rozhodně je a proto jsem neváhal, určitě hrálo roli i to, že jsme si lidsky sedli a rozumíme si," říká Dan Wertheim. 

Marek Pavelka se na své zapojení do Sparta Kids velmi těší. ,,Byla to pro mě zajímavá nabídka se kterou mě oslovil sám Dan Wertheim. Zaujala mě hlavně náplň práce této pozice. Chtěl bych florbal ve školách dál posunout a rozvíjet, co jen to půjde," říká k nové pozici Marek Pavelka. Zároveň upozorňuje, že tréninky nejmenších dětí si velice oblíbil už v minulosti a má s takovými tréninky bohaté zkušenosti. ,,Už od počátku, kdy jsem začal trénovat, jsem si tento druh tréninku (kroužky pro děti) velmi oblíbil. Je potřeba to potřeba, když mají děti minimum tělesné výchovy ve škole, přidávat jim i takovéto možnosti navíc. Dvě hodiny tělocviku za týden jsou opravdu málo. Proto jsem rád, že jsou kroužky pod Sparta Kids tak oblíbené a plně obsazené, je vidět, že sport děti baví, musí se jim jen vytvořit vhodné podmínky. Organizačně bych chtěl zlepšovat celý chod (dnes je v projektu zapojeno osm trenérů) a dál vymýšlet nové projekty a akce," říká odhodlaně Pavelka. 

Kde by chtěl vidět projekt Sparta Kids Marek Pavelka v budoucnu? ,,Věřím, že s námi začne spolupracovat i více dalších základních škol a do Sparty tak přivedeme co nejvíce talentovaných dětí (dětem z kroužků je pravidelně nabízeno trénování na klubové úrovni), které na sobě budou chtít dále pracovat. Vesměs celý tento projekt má jeden z hlavních cílů přivádět nové hráče na Sparťanskou klubovou úroveň, proto chcem dát dětem ty nejlepší základy pro další rozvoj v klubu. Jaké bude Markovo přesné pracovní vytížení v této organizaci? ,,Sám budu vést několik tréninků a společně s Danem se budeme starat o celý chod kroužků, ať už to bude komunikace s trenéry, školami nebo rodiči. Dále budu připravovat sportovní akce jako jsou například turnaje, příměstské kempy, letní soustředění nebo také nábory. V neposlední řadě se budu starat o celou administrativu organizace," popisuje svou budoucí práci Marek. 

Co Marka nejvíce baví na tomto druhu práce? ,,Je to jiný svět než ten dospělý. Děti nezajímá, že máte zrovna špatný den, musíte je umět vždycky vtáhnout do hry a proto si s nimi rád něco zahraji a ukáži jim něco nového. Úplně vypustím a nevnímám to už ani jako práci, ale jako poslání a zábavu. Samozřejmě je občas práce s dětmi složitější, ale i to k tomu patří a trenér se s tím musí umět vypořádat," říká s úsměvem Marek Pavelka.

První větší zapojení do organizace Marek poznal na vlastní pěst při příprave Sparta Kids Cupu 2019 (florbalový turnaj právě pro děti z kroužků, který se konal 11. května 2019 v Aréně Sparty na Podvinném Mlýně). ,,Již jsem pár takových akcí pořádal  a věděl jsem, jak by taková akce měla vypadat. S Danem jsme si vše pečlivě připravili a akce proběhla naprosto v pořádku. Jelikož se nám vrací také kladná zpětná vazba od rodičů zúčastněných dětí, jsem s turnajem spokojený a věřím, že další budou ještě početnější a s větší atmosférou. Těším se, až se do práce vrhnu naplno, ještě stále studuji, ale studium si přizpůsobím tak, abych se práci ve Sparta Kids věnoval na 100%. Budu se rozvíjet v tom, co mě baví a i když už tuto činnost znám, je stále se co učit," uzavírá rozhovor Marek Pavelka, nový provozní manažer Sparta Kids.

,,Jsem rád, že jsem organizaci, i díky velké podpoře určitých osob ve vedení klubu Sparty, dokázal dostat na úroveň, kdy je možné přibrat na plnou pracovní pozici další posilu, která bude jistě krokem vpřed a těším se, kam se nám podaří Sparta Kids opět posunout a třeba v naší struktuře za rok nebo dva přivítáme další posilu," říká k nové posile organizační struktury Dan Wertheim. 

Dále čtěte