Dorostenci mohou po skvělých výkonech slavit bronz z MČR!

Po napínavém průběhu MČR, který kopíroval divokou sezónu dorostu, kdy byl chvilku nahoře, chvíli dole a o napínavé momenty nebyla nouze, si kluci odvezli z Ostravy bronzové medaile ze celkové třetí místo.

8. duben 2019
Dorostenci mohou po skvělých výkonech slavit bronz z MČR!

Pro lepší aklimatizaci tým dorazil do dějiště turnaje, Ostravy, již v předvečer turnaje. Ubytováni byli hráči v krásném hotelu Park Inn. V sobotu pak odstartoval vrchol sezóny. Ve čtvrtfinále byl soupeřem nebezpečný Hradec Králové. Stejně jako v předkole se čtvrtfinále hrálo na dva zápasy, v nichž rozhodovalo celkové skóre.

První duel se vyvedl. V začátku zápasu byl znát soustředěný výkon a jasné chopení se vedení. Už během první třetiny se podařilo vytvořit si náskok o tři branky, který se v průběhu zápasu postupně navyšoval až na konečný stav 6:1. Do druhého zápasu vykročili kluci díky vysoké výhře s velkým klidem. Pravděpodobně až příliš velkým. Začátek odvety však patřil soupeřům. Jejich rychlé tempo a vysoké napadání jim během 12 minut přineslo 6 branek a v ten moment i průběžný postup. Do první přestávky se klukům podařilo vstřelit dva góly, snížit tak vedení Hradce a také nakopnout tým a dostat se zpět do zápasu. Od druhé třetiny na hřiště nastoupil úplně jiný tým. Sparťané se rozhodli přebrat otěže, podařilo se jim dohnat soupeře a ukončit zápas remízou 8:8. Tím byl zajištěn postup do nedělních bojů. 

V semifinále čekala Bohemka. Při posledním ligovém duelu Sparta předvedla výhru 12:6 a Bohemka tak měla co vracet. Bohužel to v zápase bylo vidět. Klokani byli všude dřív, byli značně soustředěnější, agresivnější a kvalita v zakončení brzy ukázala vítěze zápasu. Po porážce 1:6 byla na místě poklona soupeři a příprava na duel o 3. místo.

V boji o bronz se proti Spartě postavil velký favorit celého MČR, Liberec. Ani v druhém nedělním utkání nás úvod zápasu nezastihl v nejlepším rozpoložení. Na vině byl pravděpodobně i přílišný respekt k soupeři. Kluci dělali spoustu chyb a chyby se v takovém zápase trestají. Liberec se tak dostal během první třetiny do pohodlného náskoku 3:0. Bylo na čase přeskupit sestavu a pořádně se probrat. S vědomím, že je ještě dost času na otočení zápasu a zisk medailí, se kluci do soupeře zakousli, převzali iniciativu a hlavně – zakončovali. Odměnou za změnu přístupu byl gól. První vstřelený gól je pro sparťanské dorostence jako otočením klíčku v zapalování. V tu chvíli nahodí motor a jedou. Zalití sebevědomím jasně ukázali, co je Sparta zač. Ve třetí třetině byl stále vidět aktivní výkon a lačnost po vítězství. Hned v úvodu se podařilo vstřelit kontaktní gól a k vyrovnání už chyběl jen krůček. Šancí bylo nespočetně, ale vyrovnání nikde. Teprve necelé dvě minuty před koncem se podařilo rychlým kontrem vyrovnat na 3:3. Šlo se do prodloužení. 10 minut opatrného florbalu nepřineslo branku, a tak se šlo na nájezdy.

Letošní dorostenecký tým má několik šikovných penaltových exekutorů a hlavně skvělého gólmana Romana Nového - 4 z 5 vychytaných Libereckých nájezdů svědčí o jeho kvalitě. Jela se 5. série nájezdů a Liberec musel dát gól. Nedal. Po celkové výhře 4:3 se tak z bronzových medailí mohl radovat náš dorostenecký výběr. Nejkrásnější tečka za odmakanou sezónou.

#myjsmesparta

Dále čtěte