Dorostenci to po letech dokázali a zahrají si na MČR!

Po dlouhých letech, kdy účast dorostencům na vrcholu sezóny unikala vždy o pověstný vlásek, to letos konečně dokázali a na Mistrovství České republiky dorostu v Ostravě si zahrají.

25. březen 2019
Dorostenci to po letech dokázali a zahrají si na MČR!

Ani letošní sezóna se nevyvíjela pro dorost ideálně. Probíhala jako na houpačce, velmi dobré výkony střídaly výkony slabé a již velice brzy bylo jasné, že se tým bude soustředit na boj o čtvrté, poslední postupové místo do předkola o MČR. Jedním z důvodů tak proměnlivé základní části bezesporu byl, že se tým musel vypořádávat s různými absencemi v sestavě. Dorostenci se sešli v nejsilnější sestavě jen ke třem zápasům a bylo to znát. Během sezóny tým pronásledovala různá zranění, nemoci, případně i zápasové kolize s juniorským týmem a tak bylo spoustu zápasů, kdy se sestava hodně měnila a během celé sezóny trenéři hledali tu správnou variantu základní sestavy. Vlastně až 6 zápasů před koncem základní části se sestava konečně více méně ustálila. Do té doby však tým poztrácel hodně bodů, někdy i dost smolně a dost krutě v posledních minutách a ještě začátkem února už asi dorostencům nikdo moc nevěřil.

Velké vzepětí přišlo v posledních 3 kolech, kde tým dokázal v přímém souboji porazit největšího konkurenta a překvapení sezóny Panthers Praha. A poté v dalším kole i vítěze Pražské divize – Fbš Bohemians 12:6! Po skvělém, obrovsky bojovném výkonu kluci uštědřili Bohemce jedinou porážku v letošní sezóně. Tato výhra se v konečném zúčtování ukázala jako klíčová. V posledním kole základní části pak kluci po velmi dobrém výkonu porazili Tatran Střešovice 4:3 a stvrdili svůj postup do play off o MČR!

V předkole o MČR se dorostenci vydali na půdu vítěze severozápadní divize – Fbš Slavie Plzeň. V napínavém dvojzápase před zaplněnou halou skoro 180 diváky se hrál skvělý florbal ve vysokém tempu. Domácí měli většinu zápasu více ze hry, leč nedokázali častokrát dotáhnout své možnosti do gólového vyústění. V zakončení a celkově v útočné fázi byli kvalitnější naši dorostenci, kteří krásnými akcemi deptali domácí hráče a postupem času oba vyrovnané zápasy vždy překlopili na svoji stranu. Po výhrách 6:4 a 7:4 dorostenci zvítězili 2:0 na zápasy a mohli tak slavit postup do čtvrtfinále MČR, ve kterém se střetnou s FBC Hradcem Králové, a které se bude konat v Ostravě již za necelých 14 dní. Trenér Petr Bína dodal k dvojutkání následující vyjádření: ,,Podle očekávání hrozně těžký dvojzápas, ale musím přiznat, že Slavia hrála ještě lépe, než jsme čekali. Přesto si myslím, že zasloužené vítězství, o kousek jsme měli větší kvalitu v útočné fázi, to podle mě rozhodlo."

Věříme, že samotný postup na vrchol sezóny nebude pro nastartovaný tým konečnou stanicí a že i v Ostravě kluci předvedou skvělé výkony a zabojují o některý z cenných kovů!

#jednasparta

Dále čtěte