Sedmý turnaj juniorek v Týnu nad Vltavou

Další daleký výjezd jen pro tři body

11. březen 2019
Sedmý turnaj juniorek v Týnu nad Vltavou

První zápas jsme hráli s Panthers. No, hráli...snažili se hrát, ale k florbalu to mělo daleko. Obranná činnost nebyla špatná (jak také zhodnotil trenér soupeřek v článku na jejich webu), bohužel míček nebyl moc kamarád s našimi hokejkami. Vytvořili jsme si pár šancí, přestože obránci soupeřek si s míčkem nebyly moc jisté, nedokázali jsme jejich chyb využít. Například za první třetinu jsme měli pouhé čtyři střelecké pokusy. Náš jediný gól vstřelila Ája po nahrávce Laury. Ani do třetice jsme tedy nedokázali Panthers porazit - 1:3.

Sestava: Rohlíčková - Lukovská, Grundová, Novotná - Červenková (1+0), Voštiarová “C” (0+1), Walderová, Kašpárková, Jelínková

https://fis.ceskyflorbal.cz/index.php?pageid=2519&onlycontent=1&record_id=243483&type=1

Do druhého zápasu jsme nastupovali s tím, že jsme jediným týmem, který dokázal Rakovník v obou dosavadních zápasech porazit dvouciferným výsledkem (11:1 a 10:4).

Po výkonu z prvního zápasu se dalo těžko odhadovat, jak to zvládneme tentokrát.

A hned úvod zápasu byl jak z nepříjemného snu. Ještě neuplynula ani minuta a prohrávali jsme 0:1. Ještě neuplynuly ani dvě minuty a už to bylo 0:2. Naštěstí jsme se oklepali a začali střílet góly my. Ještě v první třetině jsme skóre otočili. Postupně se trefily Ája, Bára, Martina a dvakrát Kačka (5:2). Ve druhé třetině navýšila Martina a hattrick zkompletovala Bára (8:2).

Do třetí třetiny jsme šli s tím, jestli se nám opět podaří jít přes deset. Devátý gól dala Laura a čekalo se na desátý, který by zajistil další občerstvení na příštím turnaji (už to měla jisté Bára za hattrick). Ve vlastním oslabení si to vykoledovala Laura, která po úniku zavěsila (10:2). Po pěti vteřinách od té chvíle se podařilo soupeřkám přidat třetí gól. Závěr zápasu patřil Kačce, která přidala ještě jeden gól, ke kterému ji vyzvala Laura. Asi aby toho pečeného občerstvení nebylo málo. Kačka tím totiž taky zkompletovala hattrick - 11:3.

Sestava: Valentová - Lukovská (0+1), Grundová, Novotná (0+1) - Červenková (1+1), Voštiarová “C” (2+3), Walderová (3+2), Kašpárková (2+1), Jelínková (3+0)

https://fis.ceskyflorbal.cz/index.php?pageid=2519&onlycontent=1&record_id=243485&type=1

Druhým zápasem jsme si nakonec trochu spravili náladu. Nic to nemění na tom, že proti herně vyspělejším soupeřům musíme zvládat hrát daleko lépe. Šanci se ukázat máme hned na příštím turnaji 17.3. na Radlicích, kde narazíme na dva týmy s úplně rozdílnými styly: vedoucí tým tabulky ležérně hrající Black Angels a živelně hrající tým Mladých Nadějí.  




RJ