Junioři předvedli zlepšený výkon a porazili Tatran! Velc poprvé naskočil za “A” tým a skóroval!

Po překvapivém zaváhání s Hattrickem Brno se juniorský tým Sparty zvedl a v nedělním utkání, které následovalo po superligovém zápase Sparty se Znojmem, porazil juniory Tatranu 9:4. Zajímavostí víkendu byl také premiérový start Matyáše Velce za superligový tým, když se mu v jeho premiéře v nejvyšší soutěži podařilo rovnou také skórovat.

31. leden 2019
Junioři předvedli zlepšený výkon a porazili Tatran! Velc poprvé naskočil za “A” tým a skóroval!

Sobotní večer se junioři na domácí palubovce představili proti Hattricku Brno. Zpočátku vyrovnané utkání se zlomilo ve druhé třetině, kdy Hattrick lacinými brankami odskočil do trháku a i přes závěrečný tlak domácí Sparta nedokázala vyrovnat a podlehla 5:7. “Z naší strany to nebylo povedené utkání. První třetinu jsme se trápili v koncovce a neproměňovali ani vyložené šance. Dostávali jsme se zbytečně do křeče a jakmile se soupeři podařilo poměrně jednoduše skórovat, nedařilo se nám efektivně odpovědět. V závěru utkání náš výkon sice gradoval, ovšem spokojenost s utkáním nepanovala”, zhodnotil sobotní utkání asistent trenéra Marek Mandelbaum. Junioři tak zůstali na posledním místě 12-ti člené tabulky elitní skupiny juniorů. “Prozatimní sezóna se pro nás výsledkově nevyvíjí podle představ. Nejsem spokojený s produktivitou a nestabilitou výkonů. Často hrajeme pouze určité úseky zápasu a s tím nemůžeme být spokojeni. Musíme tak být všichni důslednější v základních činnostech, které mají charakterizovat naší hru”, hodnotí prozatimní průběh sezóny hlavní trenér Jaroslav Berka. 

V neděli junioři navázali na slova svého trenéra a zodpovědným výkonem ve vysokém nasazení porazili v pražském derby Tatran 9:4. “Zápas se nám povedl. Věřím, že směrem k nadstavbové části půjdeme nahoru, tréninkově to je dobré, ale musíme to začít prokazovat v utkáních a to zejména v individuálních výkonech všech hráčů. Myslím si, že jsme zatím nepředvedli v této sezóně to nejlepší, co umíme a měli bychom se snažit, aby to přišlo v závěrečné části sezóny”, dodává Berka. 

Alespoň částečnou satisfakcí může být pro trenéra start Matyáše Velce za superligový tým, kde tento teprve sedmnáctiletý hráč vstřelil svou premiérovou branku v nejvyšší soutěži. “Matyáš je hráč s velkým potenciálem, který mu my musíme pomoct postupně odemykat. To hlavní je ovšem na něm a věřím, že tomu bude věnovat maximální energii a úsili a podaří se mu jít za svými cíly. Stoprocentně patří poděkování jeho mateřskému klubu FBC Hradec Králové, ze kterého u nás hostuje. Myslím si, že je na místě poděkovat tomuto klubu, že tohoto hráče pro “velký” florbal vychoval a často se na to zapomíná.” Matyáš Velc naskočil do utkání Sparty se Znojmem od třetí třetiny a ihned se začal dostávat do šancí. Bohužel se mu nedařilo situace správně vyřešit a prosadit se. Jeho chvíle však přišla dvě minuty před koncem kdy situaci 1-1 vyřešil obstřelením obránce a navýšil vedení Sparty na 14:2. Sám Matyáš k tomu dodává: ,,Byl to neskutečný zážitek vidět vše z druhé strany, jako hráč a ne jako fanoušek. Už od rozcvičky jsem si to hrozně užíval a byl jsem rád, že můžu být na palubovce. Když mi dali trenéři šanci nastoupit a já vstřelil branku, splnil jsem si tím dva sny najednou,, říká talentovaný Velc.

Dále čtěte