Domácí turnaj elévek

Pět statečných hájilo sparťanské barvy na domácím turnaji, a i v takto malém počtu nastřílely holky soupeřkám spoustu gólů.

27. leden 2019

První pořádání této sezóny nám připadlo na sobotu 26.1. a tak se v brzkých ranních hodinách scházíme na Barrandově. První zápas hraje Sparta až v 11 hodin, takže holky mohou v klidu dospat. Proti FbŠ Bohemians začínáme dobře, po chvíli vedeme 2:0 a vypadá to na jednoznačný průběh zápasu. Jenže zeleno-bílý tým si to nenechá dlouho líbit, a tak má Mája Dryáková v brance najednou plné ruce práce. Trochu nestíháme do obrany, a tak v poločase prohráváme 6:7. Gólovou slinu tohoto zápasu ovšem chytla Anička, celkově nastřílela neuvěřitelných 5 gólů, další góly přidala Mia a po divoké přestřelce ve druhém poločase nakonec bereme bod za remízu 11:11.

V druhém zápase proti Wizards do brankářské výstroje nasoukáme Natku Reifovou a jdeme na to. Jsme více na balónku než soupeř, ale příliš se nám nedaří proměňovat šance. Mia s Aničkou opět dobře kombinují vepředu, role obránce se bravurně zhostila Maruška Klimová a zkušeně obírá soupeřky o míčky v rohu i před brankou. První poločas vítězíme 3:1. Ve druhém poločase nás začíná soupeř dotahovat, ale Natálka předvádí v bráně neuvěřitelná kouzla. I díky tomu nakonec urveme vítězství 7:5.

Menší gólový rozdíl našeho zápasu než byl v zápase Bohemians – Wizards znamená zápas o 3. místo proti Black Angels. Natce se v bráně zalíbilo a zůstane i pro tento duel. Utkání je od začátku vyrovnané, holky předvádí neuvěřitelné kombinace v útoku a klobouk dolů před brankářkou soupeře, která vychytala několik gólových tutovek. Jednou je to kombinace dua Mia-Anička, podruhé Anička-Mája Dryáková, několikrát dobře napřahovala Maruška Klimová od poloviny, ale všechno končí ve spárech gólmanky. Ke konci zápasu nám docházejí síly a některé souboje u mantinelů dost bolí, Mia za ním hned dvakrát mizí úplně. Naštěstí se rychle zvedá, nic vážného se nestalo. Nakonec prohráváme 3:6, ale není třeba smutnit, dnes nám prostě chybělo trochu toho štěstíčka.

Velká pochvala holkám za bojovnost a výdrž. Na to, jak málo jich bylo, předváděly na hřišti neskutečné věci. Děkuji rodičům za pomoc při pořádání a těším se na další turnaj.

M.T.