PFC 2019 | Dva sparťanské týmy ovládly prestižní turnaj a mohly nad hlavu zvednout pohár pro vítěze!

Z letošního ročníku, kam Sparta vyslala hned několik svých mládežnických týmů, zaznamenali největší úspěch hráči a hráčky kategorie B07 a G07, kteří brali pohár pro vítěze turnaje! B08 skončili nakonec po skvělých výkonech na celkovém druhém místě!

8. leden 2019
PFC 2019 | Dva sparťanské týmy ovládly prestižní turnaj a mohly nad hlavu zvednout pohár pro vítěze!

Sparťané v kategorii B07, které vedl trenér Radek Križko prošli turnajem bez sebemenšího zaváhání, když do play-off bojů šli ze skupiny z druhého místa za Black Angels, se kterými se potkali znovu až v samotném finále. ,,Kluci plnili do puntíku taktické pokyny a pracovali skvěle jako tým po celou dobu turnaje, který vyvrcholil skvělým finále proti Black Angels. Chtěl bych vyzdvihnout celý tým, jak skvěle se dokázali zkoncentrovat na finále a jednoznačným výsledkem 6:1 samotné finále ovládli a mohli tak nad hlavu zvednout pohár pro vítěze" říká ke skvělému úspěchu trenér Križko. 

Další zlato si připsaly holky kategorie G07 pod vedením Františka Kovače. ,,Do kategorie G07, hrané systémem 3+1, jsme přihlásili desetičlenný tým, poskládaný rovnoměrně z hráček ročníků 2007, 2008 a 2009. Přestože kvůli tomu měly Sparťanky oproti soupeřkám často výškový i váhový hendikep, nezalekly se a svým rychlým kombinačním florbalem postupně všechny protivnice ve skupině přehrály (Bulldogs Brno 4:1, MMKS Podhale Nowy Targ 11:1, Florbalovou akademii Mladá Boleslav 5:2, Fat Pipe Florbal Chodov 7:2) a postoupily s plným bodovým ziskem z prvního místa přímo do finálového klání. V něm opět změřily síly s brněnskými hráčkami, opět jim vsítily 4 góly, žádný neinkasovaly a zcela zaslouženě se mohly radovat z celkového vítězství v turnaji. 

Nejlepší hráčkou G07 byla navíc vyhlášena naše útočnice Vanessa Anna Strouhová, která si připsala nejvíce kanadských bodů ze všech - osmnáct (za 15 gólů a 3 asistence). Oficiálně druhou, fakticky ovšem první nejlepší nahrávačkou kategorie pak byla naše obránkyně Natalie Kovačová s 8 oficiálními a 11 skutečnými asistencemi.

Mám velkou radost nejen ze samotného vítězství našeho týmu, ale především z toho, jak pohlednou a zároveň efektivní hrou jsme se v průběhu celého turnaje prezentovali. Navíc do sestavy nastupující letos pravidelně v lize mladších žákyň výborně zapadla nová lajna ročníku 2009, která si svými výkony jasně řekla o pozvánku do širší nominace této kategorie," konstatuje spokojený trenér František Kovač.

Dalším sparťanským týmem, který zaznamenal výrazný úspěch, byl sestavený z hráčů v kategorii B08, které vedl zkušený trenér a zároveň sportovní ředitel klubu Jaroslav Berka. Kluci padli až v samotném velmi vyrovnaném finále s Vítkovicemi 6:7 po nájezdech. ,,S hráči 08 jsme odehráli velmi dobrý turnaj, pro spoustu hráčů šlo o první zkušenost se zápasy 5+1 a zvládli to skvěle. Pozitivní je, že se naše výkony zlepšovaly zápas od zápasu a finálové nájezdy již byly loterie o štěstí. Zároveň jsem velmi rád, že si hráči zažili velmi vyrovnané finále s Vítkovicemi a poznali dalšího soupeře a zároveň tíhu finálových zápasů." říká k turnaji trenér Berka.


Hráčky a hráči vítězných týmů budou oceněni a odměněni na dalším domácím zápase A týmu už tuto neděli od 17:00 proti České Lípě, na který Vás zároveň zveme!

Všem týmům gratulujeme k úspěchu a děkujeme organizátorům turnaje. Budeme se těšit zase za rok!

#myjsmesparta

Dále čtěte