„Díky managementu Sparty jsme získali další klienty,“ říká nový partner klubu

Ondřej Syrový, který s florbalovou Spartou začal spolupracovat už v roce 2004, společně s vedením klubu vyvinul projekt eos club zone, který se díky Spartě dostal do povědomí mnoha dalších sportovních klubů. „V roce 2004 jsem se vydal do Prahy studovat vysokou školu. Kromě toho, že jsem si zahrál za béčko mužů, jsem pracoval i na webových stránkách, jejichž součástí se později stala první verze uzavřené členské sekce pro komunikaci v rámci jednotlivých družstev,“ říká strůjce projektu eos club zone.

18. prosinec 2018
„Díky managementu Sparty jsme získali další klienty,“ říká nový partner klubu

Vytvoření členské sekce eos club zone strhlo lavinu napříč sportovními kluby. Jak se s tím vypořádáváš?

Kdybych měl být nyní na vše sám, rozhodně bych to nezvládal. Pravdou je, že noví zájemci nejen z florbalového odvětví se neustále sami ozývají, což je dobrý signál, že aplikace sportovním klubům přináší velký užitek. A také je to pro nás impulz k tomu na ní dále pracovat. Ve chvíli, kdy jsem začal tušit, že se projekt rozjíždí, začal jsem dohromady dávat tým lidí, kteří se mnou teď na eos club zone pracují a společně tvoříme kostru firmy eos media. Spolu s několika dalšími šikovnými externisty nyní intenzivně vyvíjíme zcela novou verzi členské sekce, která celý projekt posune zase o velký kus dál.

Proč spolupráce právě se Spartou?

Nápad na interní klubovou sekci vznikl právě tady ve Spartě. Navíc její management v posledních letech v rámci schůzek sportovních manažerů aktivně prezentoval možnosti a přednosti, které eos club zone nabízí, což bezesporu rozšířilo povědomí o naší aplikaci a přilákalo další zájemce. A když k tomu přidáme můj dlouhodobě kladný vztah ke klubu, spolupráce se vyloženě nabízela.

V čem bude spolupráce spočívat?

Sparta nám velmi aktivně pomáhá s prezentací a dalším šíření projektu mezi sportovními kluby, za což jsme moc rádi. My naopak kromě finanční podpory klubu máme v plánu Spartě připravit zcela nové webové stránky, které budou ještě lépe fungovat v propojení s eos club zone. Přímo od Sparty také pochází řada nových nápadů na vylepšování a rozšiřování členské sekce, takže se klub takto v podstatě podílí i na vývoji.

Co je hlavní úlohou eos club zone?

Naším cílem je, aby se členská sekce eos club zone stala jediným komplexním kanálem pro komunikaci a řízení celého sportovního klubu. Tomu se tak značně zjednoduší a zefektivní veškeré jeho fungování. Každý člen nebo rodič po přihlášení do uzavřené klubové sekce získá všechny důležité informace od sdělení trenérů, přes kalendář utkání, tréninků a dalších událostí po přehled docházky, plateb, možnost přihlašování se na události atp. V plánu máme i řadu dalších užitečných funkcí, které včas oznámíme.

Pro koho je eos club zone přínosem?

Přínos má projakékoli sportovní kluby, a to nejen florbalové. Kromě těch sekci využívá jeden plavecký oddíl a v současné době jednáme i s hokejisty a kluby z dalších sportů. Osobně jsem přesvědčen, že by eos club zone našla uplatnění v jakémkoliv spolku, který eviduje členy a hledá řešení pro jejich komunikaci, správu plateb a dalších povinností. Managementu klubu členská sekce usnadní a zefektivní jeho řízení.Trenérům přinese užitek v plánování tréninků a vedení docházky. Administrátoři klubového webu zase ocení její integraci s webem, kdy se např. rozpisy zápasů, výsledky nebo články propisují rovnou na web a tím značně šetří čas. Pro členy a rodiče by pak eos club zone měla být primárním zdrojem informací a klubovým komunikačním kanálem.

Zmínil jsi novou verzi sekce. Přinese nějaké nové funkce?

Kromě vývoje nové platformy jako takové aktuálně řešíme mobilní aplikaci, která by měla propojenost členů s klubem posunout zase o krok dál. Do eos club zone chceme zapracovat soukromé zprávy jednotlivcům i libovolným skupinám nebo třeba zjednodušený klubový e-shop a bazar. Zároveň pracujeme na API, která by umožnila napojení webů od jiných dodavatelů. Od „našich“ klubů i potenciálních zájemců pravidelně dostáváme zpětnou vazbu, zjišťujeme, o co by měli zájem, co je trápí, co by chtěli vylepšit či přidat.Tyto nápady se snažíme postupně do členské sekce zapracovávat. Zakládáme si na tom, že podpisem a zprovozněním eos club zone novým klubům naše práce nekončí. Naopak začíná dlouhodobá spolupráce, v rámci které se snažíme klubům naslouchat a přinášet nové funkce či vylepšení pro zefektivnění jejich fungování.

Více o eos club zone můžete číst ZDE

Dále čtěte