Na duel proti Ostravě zavítají také děti z dětského domova, kterým Sparta zápas věnuje!

Sparta v předvánočním čase po reprezentační pauze přivítá doma Ostravu. Páteční utkání, které je na programu 14. prosince od 18:00 v domácí Aréně Sparty na Podvinném Mlýně, Sparťané věnují dětem z dětského domova z Prahy 9 z Klánovic, kde byli osobně předat vstupenky a strávili páteční podvečer s dětmi a vedoucími dětského domova.

10. prosinec 2018
Na duel proti Ostravě zavítají také děti z dětského domova, kterým Sparta zápas věnuje!

,,Jsem velmi rád, že se nám podařilo uspořádat návštěvu dětského domova v Klánovicích, vnímám, že sport je v první řadě o motivaci, pracovistosti a zejména dobrém kolektivu. Sportovci by měli jít ostatním příkladem, proto jsem rád, že když jsem oslovil kluky z ,,A" týmu, zda by zašli do dětského domova předat vstupenky a věnovat svůj volný čas dětem z dětského domova rodinného typu v Klánovicích, neváhali a několik z nich si našlo čas a do domova za dětmi zašli," říká k návštěvě dětského domova Dan Wertheim.

Jaká byla návštěva dětského domova a jaká byla očekávání? ,,Naprostá většina z nás návštěvu dětského domova ještě nezažila. Byla to vesměs naše první zkušenost a musíme říci, že jsme byli velmi mile překvapeni, jak pozitivní atmosféra zde panovala. Po přivítání paní ředitelky domova, paní Dany Kuchtové jsme se s hráči a trenéry ,,A" týmu účastnili společného sezení dětí, které probíraly své Vánoční přání s vychovatelkami a vychovateli. Poté probíhala diskuse mezi hráči a dětmi. Hlavním tématem byl samozřejmě sport a Sparta. Potěšilo nás, kolik dětí v domově sleduje florbal nebo ho dokonce i hrají. Fanoušků Sparty zde bylo opravdu mnoho," těší hráče a trenéry ,,A" týmu.

Děti návštěva Sparťanských hráčů potěšila a rozhodně se nepřiučili pouze děti, ale také samotní hráči. ,,Hlavním průvodcem domova byl pan vychovatel Petr Pešek, před kterým musíme smeknout za to, jak k výchově dětí v domově přistupuje a jak moc pozitivní energie dokáže dětem předat. S panem Peškem a dětmi jsme strávili zhruba hodinku diskusí nad samotným sportem, ale také nad chodem dětského domova, což pro nás bylo opravdu obohacující, zvláště, když o takových věcech člověk slýchá pouze z televize," shodují se hráči, kteří domov navštívili.

V závěru zástupci Sparty předali dětem vstupenky na páteční utkání Sparta vs. Ostrava, které se hraje už tento týden 14. prosince od 18:00 v Aréně Sparty na Podvinném Mlýně, děti z domova se těší, pro mnoho z nich to bude první návštěva florbalové Tipsport Superligy. Hráčě tak požene přes 30 dětí z dětského domova z Prahy 9 z Klánovic, které přijaly naše pozvání a vyhlíží toto utkání, které nabídne jistě zajímavou atmosféru.

Věříme, že se nám podaří i nadále zapojit do aktivit dětského domova v Klánovicích a naši hráči tak půjdou příkladem mnoha dětem a dospívajícím. Byli bychom rádi, pokud bychom děti na zápasech vídali pravidelně a dokázali bychom v nich vzbudit sportovní emoce a nadchnout je tak ještě více například pro jejich vlastní sport, který dělají děti z dětského domova.

Těšíme se, že na utkání dorazíte také vy, fanoušci, kteří fantasticky ženou Spartu při všech domácích utkání. 

Více informací o dětském domově na Praze 9 v Klánovicích naleznete ZDE.

Dále čtěte