Poslední letošní turnaj žen

V neděli 18.11. jsme se sešly k poslednímu turnaji letošního roku netradičně v odpoledních hodinách. Čekaly nás zápasy s těžkými soupeři, první soupeřem byl Start 98 Praha-Kunratice a druhým holky z Nového Strašecí.

21. listopad 2018
Poslední letošní turnaj žen

Do prvního zápasu jsme nevstoupily úplně nejlépe, jak je naším dobrým zvykem. Hned ve druhé minutě musíme bránit početní výhodu soupeře a ten přesilovku využívá. Následně po nedůrazu v předbrankovém prostoru dostáváme poměrně zbytečné góly a soupeř skóre navyšuje až na 0:4. Máme sice spousty šancí, ale většina končí mimo bránu nebo trefujeme blokující hráčky. Jako první otevře skóre z naší strany Bára. Po rozehrávce z půlky a nahrávce od Kiki, která premiérově hraje v obraně v tomto zápase, trefuje hezky nad ruku a díky tomu, že máme konečně hráčku před bránou, má gólmanka zakrytý výhled. Ve druhé třetině přidává ještě gól Míša po nahrávce Báry Jelínkové. Celkově se nám třetina velmi povedla, na šance jsme soupeře rozhodně přehrály, ale bohužel se nám stále nedaří je proměňovat. Ve třetí třetině snižuje Krista na 3:5 a skóre hned vypadá příznivěji. Následuje krátká porada během oddechové času a jdeme znovu na to. Vůbec se nám ale nedaří plnit to, co jsme si řekly, a naopak soupeři dovolíme kombinovat na naší polovině a dostáváme 4 rychlé góly. Vypadá to, že je po zápase. Avšak neházíme flintu do žita a bojujeme dál. V závěru zápasu ještě upravujeme skóre na konečných 5:9 a ve výsledku můžeme být s výkonem téměř spokojeny.

https://online.ceskyflorbal.cz...

Druhý zápas proti obávanému Novému Strašecí, které je známé tím, že hraje spíše silově než florbalově. Povede se nám překvapivě povedený start do zápasu, kdy po pěkných kombinacích dává gól nejprve Laura po nahrávce Naty a poté se trefuje Naty po nahrávce Em. Vedení držíme docela dlouho, ale potom přijde špatná rozehrávka na polovině, kterou trestá protihráčka samostatným únikem a gólem. Další nedůraz v obraně nás stojí vedení a je to 2:2. Ve druhé třetině se hraje nahoru dolů a svědčí o tom i skóre. Příliš se podřídíme tempu soupeře a necháváme si rozhodit obranné postavení, a tak i trochu se štěstím a díky zákrokům Terky zůstává skóre stále téměř vyrovnané. Pěknou branku dává po těžké nahrávce Laury po mantinelu Áďa, trefuje protější růžek a vrací nám vedení za stavu 4:3. Do třetí třetiny jdeme za stavu 4:5 a je jasné, že to bude boj. Nejprve navyšujeme vedení na 6:4 po dorážce Kristy. Máme ale neustále problémy s rozehrávkou na naší polovině a soupeř nás napadá klidně ve třech. Opět snižuje na rozdíl jediného gólu. Krista ale přidává svůj třetí gól tohoto zápasu a vrací nám dvoubrankové vedení, následně se trefuje Terka Šulcová, pro kterou je to první gól v barvách Sparty. Gratulace! V závěru zápasu ještě soupeř upravuje skóre na konečných 8:6, ale potom už si svoji výhru spolehlivě pohlídáme a konečně vracíme Novému Strašecí všechny porážky a bolístky z minulých let.

https://online.ceskyflorbal.cz... 

Čeká nás dlouhá pauza, během které sehrajeme nějaká přátelská utkání, a hlavně dopilujeme vše potřebné, abychom 6. ledna nejely z Kutné hory s prázdnou.

Em