Třetí turnaj juniorek ve Stochově

Juniorky si daly repete ve Stochově

19. listopad 2018
Třetí turnaj juniorek ve Stochově

Ke třetímu ligovému turnaji jsme znovu cestovali do Stochova.

Minule jsme zvládli turnaj bodově na padesát procent, tak jsme teď měli možnost zlepšit bodový zisk.

V prvním zápase jsme se po ránu střetli s tradičním týmem TJ Sokol Královské Vinohrady. Těm se už delší dobu nedaří a vypadá to, že jejich dřívější úspěšné sezóny jsou pryč. Letos ještě nevyhrály a nechtěli jsme připustit, aby se jim to podařilo s námi. 

Hned v první třetině jsme se do nich pustili a tlak, který jsme vyvinuli, přinesl góly. Nejprve se střelecky prosadila Kačka po nahrávce Laury (1:0). Pak měla dobře nabito Kiki od Áji (2:0). A náskok tří gólů zařídila Martina po nahrávce Báry (3:0). A to jsme ještě nevyužili přesilovku. 

Do druhé třetiny jsme nastoupili jako kdyby už bylo vyhráno a nemohlo se ze zápasem nic stát. Herní projev tomu sice odpovídal, když jsme měli téměř po celý zápas převahu a soupeřky podnikly jen ojedinělé výpady na naši bránu. Jenže se jim ze tří těchto výpadů podařilo dát góly a ke konci druhé třetiny bylo srovnáno (3:3). Naštěstí se nám přece jen podařilo proměnit alespoň jednu z mnoha šancí a do poslední třetiny jsme opět vstupovali s vedením zásluhou Kiki, které nahrávala Laura (4:3). Naše proměňování šancí bylo po zbytek zápasu žalostné a tak přišel trest, kterým bylo vyrovnání soupeřek a místo vítězství z dobře rozehraného zápasu byla jen remíza a bod.  Pro Vinohrady asi nečekaný zisk, pro nás ovšem ztráta dvou bodů - 4:4



Sestava: Rohlíčková - Červenková (0+1), Mervartová, Lukovská, Voštiarová “C” (0+2), Walderová (1+0), Novotná (2+0), Jelínková (0+1), Hašková, Grundová, Beránková, Kašpárková (1+0)

https://fis.ceskyflorbal.cz/index.php?pageid=2519&onlycontent=1&record_id=228361&type=1




Na druhý zápas jsme si museli pořádně počkat. Když hrajete jako první hned ráno a pak až ve tři, tak to je dost nepříjemná pauza. Říkali jsme si, že nás čeká náročný zápas.

Tým FBC Štíři Č.Budějovice patří k těžším soupeřům. Bylo potřeba zvládnout dlouhé čekání a taky oslabení o Kiki, která musela odjet. Do brány zaklekla poprvé za juniorky dorostenka Majda.  

Začátky zápasů nám poslední dobou jdou velmi dobře. Proběhlo úvodní buly, míčku se zmocnila Laura, která ho poslala na bránu soupeřek a tam si s ním nejlépe poradila Gabča (1:0). Za dvě minuty však bylo vyrovnáno. Jenže naše hra byla zničující- dobře jsme přistupovali a odebírali míček, napadali, zdvojovali. Jen to kvalitní zakončení chybělo.

Ale při takové herní aktivitě bylo jasné, že na sebe góly nenechají dlouho čekat. Pak přišla sedmá minuta a během osmi vteřin jsme vedli, kdy nejprve Laura a po ní Martina z nahrávky Báry zařídily dva góly (3:1).

Ve druhé třetině jsme pokračovali v kvalitním výkonu, ale zase nám zvlhnul střelecký prach. Je fakt, že jsme mírně polevili ve střelbě, kdy oproti první třetině, ve které jsme vyslali sedmnáct střel, tak ve druhé jich bylo jen jedenáct. Třetina skončila bez branek na obou stranách.

Ve třetí třetině bylo potřeba přidat další góly a nespoléhat se na to, že nám mírný náskok stačí. Varováním nám byl ranní zápas.

Do poslední třetiny jsme opět vlítli velmi aktivně, což se přetavilo v potřebné góly. Nejprve se prosadila Áďa H. a po ní Martina, kterou našla přihrávkou Bára (5:1). Tím jsme získali potřebný náskok. Do konce zápasu chybělo devět minut. I když soupeřky přidaly druhý gól, už jsem nepochyboval o vítězství, vzhledem k tomu, jakou hru jsme předváděli. Jednu útočnou akci střídala druhá, přihrávky byly přesnější než jindy. Hra byla pestrá, samostatné akce střídaly akce kombinační. V této třetině jsme vyslali 21 střel. Do konce zápasu našly cestu do brány ještě dvě. Nejprve se trefila Bára z asistence Adély H. (6:2). A před koncem výsledek ještě pečetila Kačka po nahrávce Gabči - 7:2

Sestava: Valentová - Červenková, Mervartová, Lukovská, Voštiarová “C” (1+1), Walderová (1+0), Jelínková (1+2), Hašková (1+1), Grundová, Beránková (1+1), Kašpárková (2+0)

https://fis.ceskyflorbal.cz/index.php?pageid=2519&onlycontent=1&record_id=229903&type=1



Druhý zápas se opravdu povedl a byl zatím nejlepší, který jsme letos odehráli. Škoda ztraceného prvního zápasu. Nicméně pokud zopakujeme výkon z toho druhého v dalších zápasech, tak už nic jiného než tři body brát nebudeme:-)

Do konce roku nás čeká ještě jeden turnaj a to 16.12. v Č.Budějovicích.




RJ