,,Perfektní a zároveň poslední ostrá příprava před prosincovým MS v Praze'' hodnotí EFT Milan Garčar

Milan Garčar se po návratu ze Švédska opět připojil k našemu A týmu. Jak hodnotí Euro Floorball Tour 2018?

23. říjen 2018
,,Perfektní a zároveň poslední ostrá příprava před prosincovým MS v Praze'' hodnotí EFT Milan Garčar

Česká reprezentace sehrála ve švédské Uppsale celkem tři utkání, první proti jednomu z největších favoritů rychle se blížího světového šampionátu, který otevře své brány v Praze už 1. 12. 2018, a to domácím Švédům. ,,Znovu jsme nebyli připraveni na úvody utkání, což je proti elitním týmům tristní. Pak je hrozně těžké vracet se do hry a dohánět výsledek,'' říká náš kapitán k úvodnímu utkání EFT, které nakonec Češi prohráli o jediný gól 4:5.

Ve druhém zápase se jako první opět prosadil soupeř, a to Finové. Sice až ve druhé části, nicméně dokázali skórovat celkem čtyřikrát oproti nule na kontě Česka. Zápas nakonec skončil porážkou 2:5.

V závěrečném zápase proti Švýcarům byl zpočátku obraz hry podobný, po první části 0:2, nicméně Češi dokázali v zápase otočit nepříznivý vývoj a sehrát s výběrem helvétského kříže vyrovnanou partii, kterou musely rozhodnout až samostatné nájezdy, ve kterých byl lepší český tým. ,,Bylo to důležité vítězství na závěr letošního EFT, výsledek proti Švédům byl také ukazatelem toho, že dokážeme sehrát vyrovnanou partii i s nimi,'' říka Milan Garčar. A jak hodnotí organizaci v Uppsale? ,,Co se týká organizace, tak naprosto luxusně odvedená práce, je vidět, že Švédové jsou na té nejvyšší úrovni ve všech směrech a ohledech'' uzavírá rozhovor Garčar.

Současně s letošním EFT probíhal také na Slovensku další přípravný turnaj k prosincovému MS. A to 6 Nations Floorball Challenge, jehož se účastnily týmy Slovenska s naším Lukášem Uhjelyim a Michalem Pažákem v kádru, dále reprezentační výběry Dánska, Německa, Norska, Litvy a Polska. Co nám k turnaji řekl náš striker ,,Ujfi''? ,,Naše vystoupení na turnaji hodnotím pozitivně, trochu nás mrzí prohra ve vyrovnaném finále s Německem, ve kterém jsme bohužel udělali více chyb než soupeř. Odehráli jsme však čtyři kvalitní zápasy a byla to skvělá prověrka před MS. Výkonnost týmu se jednoznačně zlepšuje a věřím, že v Praze budeme připraveni předvést ten nejlepší výkon'' říká Lukáš, který si v turnaji připsal 5 vstřelených gólů a 4 asistence a byl tak druhým nejlepším střelcem turnaje!

Dále čtěte