Sparta protahuje vítěznou sérii! Z Ostravy si vezeme další 3 body!

Sparťané předvedli v Ostravě koncentrovaný, velmi dobře takticky zvládnutý zápas a i nadále drží první příčku tabulky!

30. září 2018
Sparta protahuje vítěznou sérii! Z Ostravy si vezeme další 3 body!

A tým vyrazil k dnešnímu utkání až do daleké Ostravy, kam se vypravil s jednoznačným cílem - prodloužit vítěznou sérii na šest zápasů v řadě.

Začátek utkání byl z obou stran velmi opatrný a takticky svázaný a nenabídl téměř žádné šance. Sparta inkasovala jako první, kdy po nevyužité situaci 3 na 1 domácí vsítili první gól zápasu v čase 13:01. Vedení ostravští udrželi pouze tři minuty, kdy po dobrém presinku před brankou domácích mohl slavit Milan Bína - 1:1! Do konce první části už další gól ostravští diváci neviděli.

Ve třetí minutě druhé části Sparta předvedla krásnou akci, na jejímž konci skvěle vymíchal golmana domácích a zavěsil pod horní tyč Michal Kareš - 2:1 pro Spartu. O další tři minuty později se Sparťané opět prosadili, po skvěle vybojovaném míčku na polovině domácích stál na konci akce Marek Zouzal. Do kabin se tedy šlo po druhé třetině za stavu 3:1 pro Spartu.

Na začátku třetí části šli Sparťané do oslabení, ve kterém po skvělém presinku Ondřeje Svatoše situaci zužitkoval kapitán Milan Garčar, který prostřelil domácího golmana - 4:1! Zbytek oslabení Sparta dobře odbránila s přispěním Martina Beneše, na kterého se mohli hráči spolehnout v celém zápase. V čase 55:11 se domácí po tlaku nakonec přeci jen dokázali prosadit, rozdíl ve skóre byl tedy dvogólový. V závěru domácí sáhli po hře bez brankáře, nicméně Beneš skvěle zachytal a Marek Zouzal dokázal přidat pátý sparťanský gól do odkryté branky. Zápas tedy skončil poměrem 5:2.

Hráčem utkání vyhlášen Martin Beneš, který odchytal výborný zápas a zneškodnil celkem 19 střel domácích.

Sparta prodloužila vítěznou sérii na šest zápasů v řadě, dalším soupeřem bude 8. 10. FbŠ Bohemians v naší domácí hale na Podvinném mlýně, přijďte vytvořit skvělou atmosféru pro dosavadní lídry letošní Superligy!

Dále čtěte