Sparťanskou mládež povede odchovanec Jan Marvánek

Sparta do svých řad vítá nového šéftrenéra mládeže, nově jím bude odchovanec, který na Spartě vyrostl,v rudém dresu Honza začíná svou sedmnáctou sezónu, ve které bude mít mimo hráčských povinností také povinnosti trenérské. U dětí velmi oblíbený trenér Jan Marvánek bude od sezony 2018/2019 šéftrenérem akademie Podvinný Mlýn.

1. září 2018
Sparťanskou mládež povede odchovanec Jan Marvánek

Jan Marvánek je hlavní postavou mužského ,,A" týmu. Mimo výrazného obránce se jedná o velmi pracovitého a skromného hráče, který na Spartě začíná svou neuvěřitelnou sedmnáctou sezonu. ,,Do svých řad hledáme lidi, kteří Spartu dobře znají a dobře vědí, jak chceme klub dále rozvíjet. Jsme velmi rádi, že se o naši mládež bude starat odchovanec Jan Marvánek, který na Spartě prošel všemi mládežnickými kategoriemi. Je také velmi inspirativní, že Honza hraje stabilně Tipsport Superligu, kterou sám jako junior pomáhal Spartě vybojovat v době, kdy Sparta hrála první ligu. Později hrál na světovém šampionátu juniorů, v létě vyhrál s akademickou reprezentací ČR titul mistra světa, je součástí širšího kádru národního týmu mužů a florbalově stále roste. Z dlouhodobého pohledu tato nová plnoúvazková pozice zvedne kvalitu sportovního procesu kolem samotných hráčů a hráček. Zároveň je potřeba také dodat, že tato pozice mohla vzniknout díky rozvoji oddílu a také díky podpoře aktivních a zapojených rodičů a lidí kolem klubu, kteří nám v této záležitosti velmi pomohli," říká Jaroslav Berka, sportovní manažer Sparty. 

Co bude hlavní náplní nového šéftrenéra? ,,Našim dlouhodobým cílem je mít ve Spartě u každé složky, kterých nyní máme 5 (akademie PM, akademie BAR, elitní týmy, neelitní týmy a ženská složka) šéftrenéra, jehož hlavní a výhradní prací bude rozvoj hráčů v rámci svěřené oblasti. Hlavní náplní Honzy Marvánka bude zastřešit fungování akademie Podvinný Mlýn, která čítá přibližně 120 dětí. Jedná se o kategorii přípravky, elévů a mladších žáků. Důležitou náplní je i spolupráce s ostatními subjekty v okolí Arény Sparty, ať už to jsou školní kroužky nebo speciální sportovní kroužek pro mateřskou školu, který jsme spustili v loňském roce. Honza bude dále pracovat také s trenéry jednotlivých kategorií, bude mít za úkol trenéry vzdělávat, věnovat se jim a dále rozvíjet jejich trenérské schopnosti. V neposlední řadě Honza nebude chybět na našich mládežnických akcích jako jsou soustředění, sportovní a skills kempy, tuzemské a zahraniční turnaje nebo nejrůznější náborové akce," upřesňuje náplň šéftrenéra Jaroslav Berka a zároveň nastiňuje další plány. "Další krokem v dlouhodobém plánu je vznik podobné pozice u akademie BAR, kde nyní funguje jako šéftrenér Dan Wertheim, který odvádí skvělou práci, ale musí kombinovat více klubových činností. Chceme naší práci stále zkvalitňovat a dát hráčům a hráčkám zase o něco větší servis a možnosti."

Sparta už několik let propojuje mládežnické kategorie s týmem mužů, který hraje nejvyšší českou ligu a loni také díky značné fanouškovské podpoře skončil na čtvrtém místě po těsné sérii s budoucím mistrem z Mladé Boleslavi. ,,Určitě jsme velmi rádi, že u mládeže bude fungovat stabilní hráč našeho ,,A" týmu. Je to pro náš klub skvělá vizitka, že někdo, kdo v našem klubu vyrostl a hraje za ,,A" tým se bude také naplno věnovat našim nejmenším hráčům," pochvaluje si sportovní manažer. 

Jaké jsou cíle Honzy Marvánka v práci s mládeží? ,,Jeden z hlavních cílů na který se chci zaměřit je rozvoj dětí po osobnostní stránce, chci, aby děti věděly, jak se k sobě mají chovat a s jakým respektem, to samé také z řad samotných trenérů, aby si uvědomovali co a jak dětem říkají, protože to na ně má v budoucnu obrovský vliv," uzavírá Jan Marvánek.

Dále čtěte